Άλιμος: Συνέλαβαν τους Αλβανούς διαρρήκτες- Αφαιρούσαν επαγγελματικό εξοπλισμό και βαρέλια μπύρας από κλειστά μπαράκια

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, εγκληματική ομάδα Αλβανών με διαρκή δράση οι οποίοι στην περίοδο της καραντίνας, έχουν καταγραφεί σε κλοπές από επιχειρήσεις σε περιοχές των Νοτίων προαστείων

Εν μέσω περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων, η οργανωμένη συμμορία των Αλβανών “άδειαζε” επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από επαγγελματικό εξοπλισμό και βαρέλια μπύρας. Περίοικοι αντιλήφθηκαν την “κίνηση” στο μπαράκι της γειτονιάς στην περιοχή του Αλίμου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο άμεσα μετέβη πλήρωμα τη ΔΙΑΣ και βρήκε τους τρεις Αλβανούς να έχουν προκαλέσει θραύση στα κρύσταλλα της πρόσοψης, μέσα στο μπαράκι να αφαιρούν μεταλλικά βαρέλια μπύρας, αλκοολούχα ποτά και φιάλες αζώτου, τα οποίο φόρτωναν σε φορτηγό το οποίο είχαν σταθμεύσει εξωτερικά της επιχείρησης που παρέμενε κλειστή σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Οι δράστες όπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση στο ΤΑ Αλίμου όπου και οδηγήθηκαν, επιδίδοντας συστηματικά σε κλοπές από κλειστά μπαράκια, σε περιοχές των Νοτίων προαστίων, επαγγελματικό εξοπλισμό, φιάλες αερίου, μεταλλικά βαρέλια μπύρας και αντικείμενα αξίας τα οποία εντόπιζαν στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Στην κατοχή των τριών Αλβανών, κατασχέθηκαν σιδερένιος λοστός, κόφτης, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα .

Από την έρευνα του ΤΑ Αλίμου, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον 7 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.  Στις οικίες τους κατασχέθηκε επαγγελματικός εξοπλισμός από τα κλοπιμαία των επιχειρήσεων, μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των €1.500 .
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.