Αίτημα για εκδίκαση της υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών από τη 19άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου στην Ελλάδα, υπέβαλλε ο Νομικός Σύμβουλος

Αίτημα εκδίκασης στην Ελλάδα, αν και το αδίκημα διαπράχθηκε στο Χονγκ Κονγκ κατέθεσε, ο Νομικός Σύμβουλος της οικογένειας, της 19άχρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Να δικαστεί στην Ελλάδα, ζητά με αίτημα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Νομικός Σύμβουλος της οικογένειας της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, η οποία κρατείται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, από τη σύλληψή της στο Αεροδρόμιο με 2,6kg κοκαΐνης στη χειραποσκευή της.

Στην αναφορά -αίτηση επισημαίνεται ότι για το αδίκημα που κατηγορείται η 19άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου στο Χονγκ Κονγκ, ζητείται να επιληφθεί της υπόθεσης η Ελληνική Δικαιοσύνη και να κινηθεί η διαδικασία στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) η οποία καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη ώστε να κριθεί η ποινική μεταχείριση της 19άχρονης σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, καθώς είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Οι γονείς της 19άχρονης μέσω του Νομικού Συμβούλου της οικογένειας, στην αίτησή τους σημειώνουν ότι επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η δίκη της κόρης τους στην Ελλάδα, στη μητρική της γλώσσα, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία- κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση- και να έχει τη δυνατότητα υπεράσπισης από δικηγόρους, με τους οποίους να μπορεί να επικοινωνήσει.

Εν τω μεταξύ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται δίωξη για τη 19άχρονη και στην Ελλάδα, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία, θέτει αίτημα προς εξέταση ώστε με προκαταρκτική έρευνα να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της Ειρήνης Μελισσαροπούλου που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια. Οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν και να αξιολογηθούν από κοινού.