Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για απειλές σε προκήρυξη περί δηλητηρίασης προϊόντων σε S/M

Η οργάνωση «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» με ανάρτηση προκήρυξης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξαπέλυσε απειλές  για τοποθέτηση σε ράφια σουπερ – μάρκετ μολυσμένων τροφίμων.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωση (19/12) της ΕΛ.ΑΣ, την διερεύνηση ανάρτησης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου (18/12) από την οργάνωση «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές». Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης, μέλη της οργάνωσης, απειλούν ότι τοποθέτησαν υδροχλωρικό οξύ σε προϊόντα που πρόκειται να τοποθετήσουν σε ράφια σουπερ-μάρκτ. Η ΕΛ.ΑΣ. για την προκήρυξη, ενημέρωσε  τον Ε.Φ.Ε.Τ. καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

Πρόκειται για την τρίτη χρονιά που οργάνωση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναρτούν στη συγκεκριμένη διαδικτυακή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλές για τοποθέτηση σε ράφια σούπερ μάρκετ δηλητηριασμένα τρόφιμα.

Στην προκήρυξη με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις. Πράξη 3» αναφέρεται, «αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα. Όλο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση.»
Και υποστηρίζουν: «Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε σαμποτάζ στα παρακάτω προϊόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε ένα δείγμα οπτικού υλικού από τα προϊόντα που δηλητηριάσαμε με υδροχλωρικό οξύ, βήμα προς βήμα. Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα που δηλητηριάστηκαν είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα. Για κάθε προϊόν δείχνουμε ακριβώς πως βάλαμε το υδροχλωρικό οξύ και το τελικό αποτέλεσμα όταν αυτό είναι έτοιμο να επανατοποτετηθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ.»