Αγρίνιο: Παραδόθηκε από .. τύψεις ο Ρομά δραπέτης του Νοσοκομείου

O 37χρονος Ρομά είχε δραπετεύσει από το Νοσοκομείου Αγρινίου, με τη συνδρομή των συγγενών του, οι οποίοι προφασίστηκαν .. επισκεπτήριο

Τον αναζητούσαν έξι ημέρες, ωστόσο οι έρευνες των Αστυνομικών του Τμήματος Αγρινίου δεν είχαν αποτέλεσμα για τον εντοπισμό του 37χρονου Ρομά δραπέτη από το Νοσοκομειο Αγρινίού. Ωστόσο το πρωί της Τρίτης (22/11) ο 37χρονος Ρομά, παρουσιάστηκε οικειοθελών και φέρεται να επικαλείται ότι ένιωθε… τύψεις για την απόδραση και θέλησε να παραδοθεί.

Ο Ρομά ισχυρίστηκε, ότι απέδρασε στην αναγγελία της ερήμην καταδικαστικής απόφασηςμ με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κλοπές, και θεώρησε ότι ήταν άδικο , καθώς δεν παρέστη στο Δικαστήριο για να παραθέσει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό, αντίθετα με τους ομόφυλούς του και συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή. Ο ίδιος σημείωσε ότι αποφάσισε να παραδοθεί, καθώς είναι μονογονέας έξι ανηλίκων, με την αποκλειστική τους επιμέλεια καθώς η σύζυγός του τους έχει εγκαταλείψει.

Ο 37χρονος Ρομά, κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί την απόδραση. Τις προηγούμενες ημέρες, είχαν συλληφθεί επτά συγγενείς του Ρομά – τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες μεταξύ των οποίων και ανήλικος, ηλικίας 16 ως 47 χρόνων- οι οποίοι τον συνέδραμαν στην απόδραση. Σε βάρος τους, ασκήθηκε δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εκκρεμεί ΕΔΕ η οποία έχει διαταχθεί σε βάρος των δυο αστυνομικών που τον συνόδευαν.