Κιβωτός Κόσμου: Χωρίς “παρουσία” μετά τις εξελίξεις ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατερ Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την “Κιβωτό του Κόσμου” δεν έχουν εμφανή παρουσία ούτε επικοινωνία με άλλα στελέχη της δομής

Οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στην “Κιβωτό του Κόσμου” ήταν επιβαρυντικές για στέλεχος της δομής. Ο ιδρυτής της ΜΚΟ, πατερ Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υπό το βάρος την αξίωση για απαντήσεις, είχαν παραχωρήσει την περασμένη Παρασκευή (18/11) συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και η πρόεδρος του Ιδρύματος, υποστήριξαν ότι τα παιδιά λένε ψέματα και έχουν «κακία», με τον πρώτο να δηλώνει «αγανακτισμένος και θυμωμένος». «Με αφορμή ένα δημοσίευμα βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να καταθέσει αυτά τα πράγματα» υποστήριξε η πρεσβυτέρα. Έκτοτε το ζευγάρι, δεν έχουν καμία εμφανή παρουσία ή οποιαδήποτε επικοινωνία με άλλα στελέχη της δομής και οι κλήσεις που δέχονται έχουν μείνει αναπάντητες.

Οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου από ενήλικα άτομα που ως ανήλικοι είχαν φιλοξενηθεί στις δομές, είναι καθημερινές . Όπως σημειώνεται μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος διέμενε σε δομή της ΜΚΟ ωστόσο με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο κτήριο και αν του επιτρέπεται να βλέπει τα ανήλικα σε προστατευτική φύλαξη που διαβιούν στη δομή.