Αγωγή €3.3εκτ της οικογένειας του Υπάτιου Πατμάνογλου- Η πρόταση της οικογένειας Βακάκη

Αγωγή ύψους €3.3εκτ του Υπάτιου Πατμάνογλου και της οικογένειας της συζύγου του, Αποστολίας κατά της οικογένειας Βακάκη, για το φονικό τροχαίο στο Ύπατο Θηβών πριν ένα χρόνο.
Ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε (20/02) η αγωγή του Υπάτιου Πατμανόγλου και της οικογένειας της Αποστολιας Παπαδοπούλου Πατμάνογλου, κατά της οικογένειας Βακάκη .

Παρόν στη διαδικασία ήταν ο Υπάτιος Πατμάνογλου ο οποίος αξιώνει περίπου €2 εκ. ενώ το ποσό του €1,3 εκ. αξιώνουν οι υπόλοιποι συγγενείς. Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη δεν παραστάθηκε στο Δικαστήριο, ενώ η ασφαλιστική εταιρία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβρακου, η οποία συνομολογήσε την υπαιτιότητα και δήλωσε παράσταση μέχρι του ποσού των €2,4 εκ., (€1,3 εκ. ευρώ ανά θανόντα) το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Αν το Δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό, θα ακολουθήσει δικαστική διεκδίκηση για το υπόλοιπο υψος του ποσού από την οικογένεια Βακάκη.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση τους επλομενους μήνες.

Στα 44″ βιντεοληπτικού υλικού από την κάμερα του Κέντρου Διαχείρισης του Οδικού Δικτύου (26/02 2017- 16.00) εχει καταγραφεί το φονικό τροχαίο που σόκαρε το Πανελλήνιο.

Ο  41άχρονος Υπάτιος Πατμάνογλου δευτερόλεπτα πριν κατέβηκε απο το οικογενειακό αυτοκίνητο για να μπει στη δημόσια τουαλέτα ενω μεσα στο αυτοκίνητο, παρεμεινε η 33άχρονη σύζυγός του Αποστολία, ο 3 ετών γιος τους Παύλος και το σκυλάκι της οικογένειας “Φραντζέσκα”.

Σε ακαριαίο χρόνο, η Porsche με οδηγό τον νεαρό Γιώργο Βακάκη, 24 και συνεπιβάτη το φιλο του, Ανδρέα Γεωργακόπουλο, 33 ενω ειχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα- 320χλμ/h συμφωνα με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, με κατεύθυνση την Αράχοβα ανήμερα Κ.Δευτέρας (26/2 2017-16.00) εκτος πορείας, προσέκρουσε στο σταθμευμένο οικογενειακό Honda Civic στο parking της Εθνικής Οδού στην “ευθεία της Θήβας” και τα δύο οχήματα εκρήγνυνται με το θάνατο ακαριαίο για όλους τους επιβαίνοντες  στα δύο οχήματα.