Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης για το δυστύχημα στο Ύπατο Θήβας- Ταχύτητα 320 χλμ είχε η Porsche

Η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το φρικτό δυστύχημα της Εθνικής Οδού στο ύψος του Ύπατου Θηβών, αποτυπώνει τα δεδομένα όπως εξελίχθηκαν τα πραγματικά γεγονότα το απόγευμα του περασμένου Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων μεταξύ των οποίων νήπιο αγόρι και η μητέρα του.

Τα πραγματικά δεδομένα του τραγικού δυστυχηματος με την μοιραία Porsche τον περασμένο Φεβρουάριο (26/02), αποτυπώνονται στα στοιχεία της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης, που παρουσιάζει το «ΈΘΝΟΣ» (23/09), για την ολοκλήρωση της οποίας απομένουν ελάχιστα γραφειοκρατικά σημεία μέχρι να υποβληθεί.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τεσσερις άνθρωποι- ο οδηγός της μοιραίας Porsche, γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας Jumbo Γιώργος Βακάκης και ο συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος,  καθώς επίσης η σύζυγος και ο τριών ετών γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, επιβαίνοντες σε σταθμευμένο όχημα στο ο πιο προσέκρουσε το φλεγόμενο εκτός πορείας Posche.

Αξιωματικοί της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και οι διορισμένοι πραγματογνώμονες Δημοσίου Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης, έχουν αποτυπώσει όλα τα στοιχεία και τις παραμέτρους και όπως φαίνεται έχουν καταλήξει στα αίτια πρόκλησης του τραγικού δυστυχήματος.

Στο νέο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας του Εθνικού Οδικού δικτύου στο επίμαχο σημείο, που παρουσιάζει το “ΕΘΝΟΣ”, προκύπτει η αποτυχημένη απόπειρα ρου νεαρού οδηγού της Porsche να ενεργήσει απωθητικό ελιγμό (προσπέραση) σε πεοπορευόμενο Mercedes. Όπως αποτυπώνεται στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό το αριστερό λάστιχο έχει πρόσφυση με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της Εθνικής Οδού. Η ταχύτητα το οχήματος στο επίμαχο σημείο αποτυπώνεται στο 320 χλμ.

Η έκθεση αναφέρει επίσης, ότι από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του σταθμευμένου Honda, στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα και ο γιος της, εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα εκτινάχθηκαν στον αέρα, το μοτέρ εντοπίσθηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.