Άγιοι Ανάργυροι: «Την κυνηγούσε 100 μέτρα, αλλά ο αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο»

Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, είχε απαθείς αυτόπτες μάρτυρες τους αστυνομικούς, οι οποίο ενώ είδαν την απειλή δεν ανταποκρίθηκαν

Η Αξιωματικός Υπηρεσίας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, προέτρεψε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα να απευθυνθεί για βοήθεια στο .. “100” και ο σκοπός του Τμήματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ είδε την επίθεση στην 28χρονη, παρέμεινε στο κουβούκλιο, ασφαλής.
Η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, με φίλο της, είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, για να αναφέρει τη παρουσία του 39χρονου έξω από το σπίτι της. Στην Αστυνομική Υπηρεσία εκείνη την ώρα,  βρισκόταν η Υποδιοικητής του Τμήματος και η οδηγός της,  καθώς επίσης η ΑΞΥΠ στο βαθμό του Αστυφύλακα, ενω σκοπος στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, (τ. Ειδικός Φρουρός) Υπαρχιφύλακας.

Οι τρείς γυναίκες αστυνομικοί, προέτρεψαν την 28χρονη να υποβάλλει μήνυση στον 39χρονο πρώην σύντροφό της, κάτι που η ίδια αρνήθηκε καθώς σε προηγούμενη προσφυγή της στα ένδικα μέσα, δεν είχε ανταπόκριση από τις Αρχές. Όπως η Κυριακή Γρίβα ανέφερε, το 2020 είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του 39χρονου για βιασμό και ξυλοδαρμό, ωστόσο αναγκάστηκε να αποσύρει καθώς είχε δεχθεί απειλές. Η 28χρονη ωστόσο, ζήτησε αστυνομική συνοδεία περιπολικού ώστε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, υπο το φόβο ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει και η ΑΞΥΠ την προέτρεψε να καλέσει το “100” προκειμένου να “ανοίξει κάρτα” στην Άμεση Δράση.

Η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, κάλεσε στην Αμεση Δράση και τους ανέφερε για τις κινήσεις του 39χρονου πρώην συντρόφου της, έξω από το σπίτι τους αιφνιδίασε ο δράστης. «Εκεί που περπατούσαμε πετάχτηκε με άλμα πάνω της και άρχισε να την μαχαιρώνει. Εγώ αιφνιδιάστηκα και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Δεν τον είχα αντιληφθεί» φέρεται να καταθέτει στους αστυνομικούς ο αυτόπτης μάρτυρας.

Πολίτες είδαν το δράστη σε έξαρση ψυχικής ορμής, να καταδιώκει και να κατεβάζει το μαχαίρι στο σώμα της 28χρονης, «Κατέβαινα από το λεωφορείο την ώρα που σχόλαγα. Και ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει «δέχομαι απειλές για τη ζωή μου». Και πάει και τρέχει (σσ. ο δράστης) με το μηχανάκι και την καρφώνει στην πλάτη. Απανωτές μαχαιριές» έχει περιγράψει ο μάρτυρας. «Την κυνηγούσε 100 μέτρα (σ.σ. ο 39χρονος). Η αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο» παραθέτει ο ίδιος μάρτυρας, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε για να τη βοηθήσει, να τη σώσει.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ,  ο σκοπός Υπαρχιφύλακας (απο Ειδικός Φρουρός) επιχείρησε να αποθέσει τον 39χρονο και να τον αφοπλίσει απο το μαχαίρι που κρατούσε, χωρίς αποτέλεσμα.

Για τους χειρισμούς (που δεν έγιναν) από το Αστυνομικό προσωπικό  του Τμήματος και τη διερεύνηση των χειρισμών απο το Κέντρο της Άμεσης Δράσης στην υπόθεσης, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο Γιάννη Σκούρα, δόθηκε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).