Άγιοι Ανάργυροι: Η Κυριακή ανέφερε ανησυχία και φόβους της, για τον πρώην σύντροφό της και περίμενε περιπολικό ενώ μιλούσε με τηλεφωνητή της ΑΔ

Η δολοφονία της νεαρής γυναίκας, η οποία νωρίτερα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για να αναφέρει την εμμονική παρουσία του πρώην συντρόφου της, έξω από το σπίτι της, είχε αυτόπτες μάρτυρες  τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας

Το ζευγάρι είχε πάρει δρόμους χωριστούς, τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ωστόσο ο 39χρονος άνδρας, είχε αποκτήσει εμμονική συμπεριφορά, και δημιουργούσε προβλήματα στην 28χρονη πρώην συντροφό του, Κυριακή Γρίβα. Η ίδια του είχε υποβάλει μήνυση, ωστόσο ανα διαστήματα ο 39χρονος συνέχιζε να την ενοχλεί.

Το βράδυ της Δευτέρας (01/04-21.30) η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, συνοδευόμενη από φίλο της, μετέβη στα Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, και ανέφερε  στην Αξιωματικό Υπηρεσίας ότι είδε τον πρώην σύντροφό της έξω από το σπίτι, να την παρακολουθεί, πράξη που δεν συνιστά Ποινικό Αδίκημα, ωστόσο.

Στο Αστυνομικό Τμήμα προέτρεψαν την 28χρονη, να καταθέσει μήνυση σε βάρος του 39χρονου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς όπως τους ανέφερε το 2020 είχε καταθέσει μήνυση για ασφαλιστικά εις βάρος του 39χρονου δράστη, για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βαρος της, χωρίς κάποια εξέλιξη στην υπόθεσή της, και έκρινε ότι δεν θα είχε νόημα.

Η νεαρή γυναίκα, ζήτησε περιπολικό και την επιστρέψει στο σπίτι της, γιατί φοβόταν, και η ΑΞΥΠ την ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να καλέσει για να “ανοίξει κάρτα” στο 100 και να μεταβεί περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Κατά την έξοδο της 28χρονης από το Αστυνομικό Τμήμα, κι ενώ μιλούσε με τηλεφωνητή στην Άμεση Δράση, ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, της επιτέθηκε. Με μαχαίρι κατάφερε στην 28χρονη Κυριακή Γρίβα πολλαπλά τραύματα, ενώ σε απευθείας ακρόαση ήταν τηλεφωνητής του “100”. Αιμόφυρτη η γυναίκα, σωριάστηκε στο έδαφος δίπλα στη σκοπιά του Τμήματος και -ελάχιστα αργότερα – κατέληξε στα αιμορραγικά τραύματά της, πριν δώσει άφιξη το περιπολικό.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετέβησαν με κλήση στο σημείο, παρέλαβαν νεκρή την 28χρονη Κυριακή Γρίβα, ενώ με βαθιά τραύματα από το ίδιο μαχαίρι, παρελήφθη ο 39ρονος πρώην σύντροφος της γυναίκας, μετά από αυτοτραυματισμό του. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς” όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Για τους χειρισμούς από το Αστυνομικό προσωπικό  στην υπόθεσης, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο Γιάννη Σκούρα, δόθηκε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).