Αγία Βαρβάρα: Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον συζυγοκτόνο

Ποινική Δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας και παρέπεμψε σε Ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τον 75χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του, έξω από το πατρικό της, στην Αγία Βαρβάρα

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε (05/06) ο 75χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 65χρονης Ελένης Α. και καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της, έξω από το πατρικό της, στο οποίο είχε καταφύγει τα τελευταία τρία χρόνια, για να αποφύγει το βίαιο χαρακτήρα του. Ο 75χρονος κατηγορείται σύμφωνα με την άσκηση Ποινικής Δίωξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη (08/06) προκειμένου να απολογηθεί και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε έντονες διαφωνίες με την εν διαστάσει σύζυγό του, ενόψει και της συζήτησης της αίτησης διαζυγίου, την ερχόμενη Δευτέρα (07/06) . Σε έντονο φραστικό επεισόδιο το βράδυ της Πέμπτης (03/06) μεταξύ τους, ισχυρίζεται ότι τον μείωσε, του μίλησε υποτιμητικά και τη δολοφόνησε. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι ήταν βίαιος και χτυπούσε την γυναίκα, η οποία αποφάσισε να απομακρυνθεί και επέστρεψε στο πατρικό της .

Η 65χρονης εντοπίσθηκε βαρύτατα τραυματισμένη (03/06-20.30) έξω από το πατρικό της σπίτι, στην οδό Πραξιτέλους στην Αγία Βαρβάρα, από γείτονα ο οποίος είχε βγει να πετάξει τα σκουπίδια. Η γυναίκα έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος, στο κεφάλι και τον ώμο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Από την πρώτη στιγμή ως ύποπτος είχε αναζητηθεί ο 75χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος παραδόθηκε συνοδευόμενος από το συνήγορό του, το απόγευμα της Παρασκευής (04/06-19.00) στο ΤΑ Αγίας Βαρβάρας και μεταφέρθηκε στο κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.