Αγ. Θεόδωροι: Στον Εισαγγελέα με αποδοκιμασίες οι Ρομά δολοφόνοι της 73άχρονης Ειρήνης Τζίβα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αποδοκιμασιών οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κορίνθου, οι δύο καθ’ ομολογίαν Ρομά δολοφόνοι της 73άχρονης Ειρήνης Τζίβα στους Αγίους Θεοδώρους.

Με γρήγορο βηματισμό και χειροπέδες στα χέρια με κουκούλες από τα μπουφάν να κρύβουν τα πρόσωπά τους, στην απόσταση από το σημείο που στάθμευσαν τα οχήματα της Ασφάλειας που τους μετέφεραν μέχρι να μπουν στο γραφείο του Εισαγγελέα,  δήλωναν σε επανάληψη ότι έχουν μετανιώσει οι δύο καθ’ ομολογίαν Ρομά δολοφόνοι της 73άχρονης Ειρήνης Τζίβα στους Αγίους Θεοδώρους. Κατά την παραμονή τους οι δυο Ρομά στον Εισαγγελέα ζήτησαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απόλογίες τους. Το αίτημά τους έγινε δεκτό και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (17/12).

Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ξέσπασε σε αποδοκιμασίες , με εκφράσεις, «Φτου σας φονιάδες».

Οι δύο Ρομά- 26χρόνων και 28 ετών, παραδόθηκαν με τη δικηγόρο του 28άχρονου απόγευμα της Παρασκευής (13/12) στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και δήλωσαν  μετανιωμένοι για το άγριο έγκλημα που διέπραξαν σε βαρος της 73άχρονης Ειρήνης Τζίβα, για να της κλέψουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, ενώ έκανε τα ψώνια της στη λαϊκή. Από διαρροές της Αστυνομίας, φέρονται οι Ρομά, να αναφέρουν στις απλογίες τους, «Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες». Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, διακρίβωσαν ότι πρόκειται για σεσημασμένους. Ο 28άχρονος έχει στο ποινικό του μητρώο απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά την διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Ρομά και Αλβανών, καθώς και ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ενώ ο 26άχρονος, έχει απασχολήσει για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.