Θέρμη, ΘΣΝ: Διαρρήκτες καταγράφονται σε απόπειρα διάρρηξης από κάμερες ασφαλέιας

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε επίδοξους διαρρήκτες σε σπίτι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Στο στόχαστρο κακοποιών βρίσκεται η περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, με τα κρούσματα διαρρήξεων και αποπειρών διαρρήξεων να είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, περίπου στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου (14/12) έχουν καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας, τρεις κουκουλοφόροι  με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, σε απόπειρα διάρρηξη σε οικία στη νέα επέκταση της Θέρμης.

Έκτακτη συνάντηση κατοίκων της Θέρμης για τις διαρρήξεις

Η αστυνομία κλήθηκε για το συμβάν χωρίς να υπάρξει σύλληψη των δραστών. Στην ίδια περιοχή το βράδυ του Σαββάτου (14/12) η αστυνομία κλήθηκε για ακόμα επτά περιστατικά στην περιοχή.

Ωστόσο, δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί από αρχές Δεκεμβρίου. Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου έγιναν 12 διαρρήξεις και απόπειρες. Σε μια από τις περιπτώσεις, με τον ένοικο να βρίσκεται στο εσωτερικό της οικίας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.  Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, κλήθηκε να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση, αφού το διαθέσιμο περιπολικό βρισκόταν μακριά!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το ΤΑ Βασιλικών, τα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή είναι αυξημένα με την Αστυνομία να μην προλαβαίνει να μεταβεί στα περιστατικά, ενώ για όλο το Δήμο Θέρμης διατίθεται ένα περιπολικό, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης είναι 53000 και στην πόλη της Θέρμης, 16000. Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και τον περιορισμένοι δημοτικό φωτισμό στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, και δρουν από τις 18:00-21:00. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ  συνιστά τυπικά μέτρα προφύλαξης, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο της.

Οι κάτοικοι της νέας επέκτασης Θέρμης, πραγματοποίησαν έκτακτη συνάντηση το Σάββατο (15/12-12:00πμ) στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, με θέμα συζήτησης το πρόβλημα των διαρρήξεων στην περιοχή.

____________________________

* typosthes.gr