Αγ.Θεόδωροι, Κόρινθος: Ρομά οι δράστες ληστείας με δολοφονία σε βάρος ηλικιωμένης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Κορινθίας, για τους Ρομά δράστες ένοπλης ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης

Η  77άχρονη γυναίκα είχε βγει από το σπίτι της στην οδό Ανθέων, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, για πρωινές δουλειές (07/12-12.00) με το σύζυγό της όταν οι Ρομά δράστες με το Hyundai accent ασημί τους ακολούθησαν .

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δυο Ρομά με τη μεθοδο της απασχολησης, έφτασαν έξω απο το σπιτι της, κι επιχείρησαν να της αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε. Ωστόσο η ηλικιωμένη πήγε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στην προσπαθεία της να τους σταματήσει ενώ φώναξε το σύζυγό και το γιο της που ήταν μέσα στο σπίτι τους. Η οδός ειναι  αδιέξοδο και ο οδηγός του Hyundai accent ασημί με τους Ρομά στο ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους, ενήργησε οπισθοπορεία, η 77άχρονη παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και το όχημα πέρασε από πάνω της.  Η ηλικιωμένη βαρύτατα τραυματισμένη υπέκυψε ακαριαία στα τραύματά της.

Ο γιος της 77άχρονης ήταν μέσα στο σπίτι τους, μαζί με τον πατέρα του, όταν άκουσαν τις φωνές της.

«Ήρθαν στην πόρτα μας μπροστά, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο και φώναξαν. Βγήκε η μάνα μου έξω, εγώ ήμουν με πατερίτσες μέσα, και εκείνη τη στιγμή πήγαν να την βουτήξουν ή από τον λαιμό, να της πάρουν το χρυσαφικό της, την αλυσίδα της. Ήρθαν σε πάλη και μετά την πάτησαν με το αυτοκίνητο. Την χτυπήσαν μπροστά, έπεσε κάτω και μετά πέρασαν από πάνω της», περιγράφει ο γιος της 77άχρονης. «Φώναξε «Γιώργο!». Έτρεξα στην πόρτα με τις πατερίτσες μαζί με τον πατέρα μου, και μέχρι να φτάσουμε στα μισά της διαδρομής είχε φύγει η μάνα μου, πρέπει να είχε πάει μπροστά στο αμάξι και να την έβαλαν μπροστά και να την πάτησαν. Η μάνα μου ήταν μπροστά στο αυτοκίνητο, πήγε να τους σταματήσει, να τους εμποδίσει, έβαλαν μπροστά, την πάτησαν, την χτύπησαν, την πέταξαν δύο – τρία μέτρα πιο κάτω και μετά έβαλαν ξανά μπροστά , πέρασαν με το αμάξι από πάνω και τη διέλυσαν. Την χτύπησαν, πέρασε το αμάξι από πάνω της και την διέλυσαν. Εγώ την είδα νεκρή τη μάνα μου με κομμένη την αλυσίδα στο λαιμό της», περιέγραψε τα γεγονότα όπως τα έζησε, ο γιος του θύματος.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του συζύγου και του γιου της 77άχρονης στην Ασφάλεια, οι δύο Ρομά επιβαίνοντες στο ασημί Hyundai accent είχαν σηκώσει το καπό του αυτοκινήτου για να μη διακρίνεται η πινακίδα του, γεγονός που δείχνει την πρόθεσή τους για την ληστεία που είχα προσχεδιάσει να διαπράξουν.

Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.