Αγ.Παρασκευή: Ένταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου με υποκίνηση παράταξης- Σε ανάπτυξη δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Συγκεντρωμένοι με υποκίνηση απο μελη παράταξης σε συνέχεια του επεισοδίου το βράδυ της Τρίτης φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών

Περίπου εκατό άτομα μέλη παράταξης με “κάλεσμα” συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (06/05) στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, σε συνέχεια της έντασης που προηγήθηκε το προηγούμενο βράδυ (05/05). Στο χώρο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη, με τους συγκεντρωμένους να επιχειρούν αντιπαράθεση με φραστικές προκλήσεις με την Αστυνομία. Σε υποκίνηση και οργάνωση της συγκέντρωσης και του “υπαίθριου πάρτυ”, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, φέρεται η δημοτικής σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» Μελίνα Αλεφαντή, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Όπως επισημαίνεται από Αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr “η πλατεία της Αγίας Παρασκευής, εμφανίζει μια πολυσυλλεκτική παρουσία ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων. Εκτός από τους νέους Δημότες, ως σημείο αναφοράς προσελκύει νέους Δημότες άλλων περιοχών, εντοπίζεται παρεμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών , συνυπάρχουν αντιεξουσιαστές και παραβατικοί, με την επέμβαση όπως το βράδυ της Τρίτης, μέσα σε αστικό ιστό, να κρίνεται εξαιρετικά δυσχερές επιχειρησιακά”, τονίζουν . Όπως αποδείχθηκε καθώς ενώ τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ με μεγαφωνική ενημερώνουν τους πολίτες για τις ώρες που θα παραμείνει αποκλεισμένη η πλατεία και ζητούσαν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, σε αποφυγή διασποράς της νόσου του κορονοϊού, ήταν αντιμέτωποι με φραστικές προκλήσεις από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και μπλούζες που ενεργούσαν και ρίψεις αντικειμένων (πέτρες και μπουκάλια) κατά των Αστυνομικών.

Με αναγγελίες και διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία οργανωμένες κινήσεις του ΑΝτΑΡΣΥΑ και ομάδων του “χωρου” έχουν σημείο αναφοράς και άλλες πλατείες, μεταξύ άλλων η πλατεία Βαρνάβα, και πλατεία Αγ.Γεωργιου στην Κυψέλη, μεταξύ άλλων.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλης (06/05-23.30)

Το απόγευμα (06/05) ανακοινώθηκε απόφαση της Κυβέρνησης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η πλατεία Αγίου Ιωάννου να παραμένει κλειστή κάθε βράδυ από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί της επόμενης.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες, Τρίτη, επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού» ανέφερε και τόνισε ότι όσα εξελίχθηκαν δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.