Ποινική Δίωξη για τους έξι κατηγορούμενους για εκβίαση επιχειρηματία.

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των έξι κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλος της ΤτΕ και λογίστρια, οι οποίοι  φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εκβίασης του επιχειρηματία του Πειραιά, Μιχάλη Καραϊσκου, προκειμένου να μην του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο από το ΣΔΟΕ.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, της εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ’ επάγγελμα από κοινού και άμεση συνέργεια στις αποδιδόμενες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν (11/11) στον Ανακριτή, και φέρονται να αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.
Οι τρεις κατηγορούμενοι από το λογιστικό γραφείο, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήταν ενδιάμεσοι στη συναλλαγή χωρίς να εμπλέκονται στην εκβίαση ή να έχουν οποιοδήποτε οικονομικό όφελος. Στον υπερασπιστικό τους ισχυρισμό, φέρονται να αναφέρουν τη συνεργασία του γραφείου τους με τον επιχειρηματία σε βάθος 25ετίας και, όταν ενημερώθηκαν από συγκατηγορούμενό τους ότι επρόκειτο να επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ στον πελάτη τους, τον ενημέρωσαν γι αυτή την εξέλιξη.