Αγ.Αθανάσιος, Δράμας: Είχε τραυματίσει θανάσιμα Ρομά όταν αποπειράθηκε να διαρρήξει το κοσμηματοπωλείο του το 1996- Αθωοτική απόφαση στο Δικαστήριο

Στο παρελθόν ο ηλικιωμένος αργυροχρυσοχόος είχε πυροβολήσει Ρομά σε απόπειρα διάρρηξης στην επιχείρηση του, με το δράστη να πέφτει νεκρός.

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Δράμας, με την ποινική δικογραφία σε βάρος του, παραπέμφθηκε (29/10) ο 79άχρονος αργυροχρυσοχόος για το θανάσιμο τραυματισμό του Ρομά που αποπειράθηκε διάρρηξη την επιχείρησή του, τα ξημερώματα (29/10-04.30) στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας.

Ήταν μια επανάληψη της απόπειρας διάρρηξης πριν από 21 χρόνια όταν ο 58άχρονος -τοτε- αργυροχρυσοχόος είχε πυροβολήσει, με το Ρομά δράστη να πέφτει νεκρός.

Ο αργυροχρυσοχόος -το 1996 -συλλαμβάνεται ωστόσο στη Δική που ακολουθεί, αθωώνεται καθώς αποδείχθηκε ότι βρισκόταν σε μόνιμη άμυνα με το Ρομά δράστη να έχει στην κατοχή του όπλο.

Σς βάρος του 79άχρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.