Αγ.Αθανάσιος Δράμας: Ρομά απειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο- Νεκρός ενας απ τους δράστες απο πυρά του ιδιοκτήτη

Αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν δράστη.

Ο 79άχρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης αργυροχρυσοχοείας (29/10-04.00) από το υπερκείμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, αντιλήφθηκε τις κινήσεις των δυο Ρομά σε βάρος της επιχείρησης του. Νωρίτερα η σύζυγος του 79άχρονου, ξύπνησε όταν άκουσε υπόπτους θορύβους στην απόπειρα των δύο Ρομά να διαρρήξουν την επιχείρηση, σπάζοντας τζαμί στη πρόσοψη.

Η γυναίκα, βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε στους Ρομά, “τι κάνετε εκεί;” και  Βοήθεια κλεφτες”. Τις φωνες της ακουσε ο 79άχρονος σύζυγος και βγήκε στο μπαλκόνι με φωνές για να τους αποτρέψει να προβούν στη διάρρηξη. Ωστόσο οι Ρομά τους αγνόησαν και συνέχισαν να επιχειρούν να διαρρήξουν την επιχείρηση.

Ο 79άχρονος μέσα στο σκοτάδι με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε από το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμο τον 29άχρονο Ρομά. Ο συνεργός του στη θέα του νεκρού και στα πυρά που δεχθηκε διέφυγαν πεος άγνωστης κατεύθυνση και αναζητείται.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ο 29άχρονος Ρομά φέρει τραύματα απο σκάγια στη ωμοπλάτη ενώ σκάγια τον έπληξαν και στο λαιμό με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Ο 79χρονος συνελήφθη και κρατείται. Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη στο την Ασφάλεια Δράμας.