Αυτοχειρία ο απαγχονισμός του Βούλγαρου, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Την εκδοχή της αυτοχειρίας εξετάζουν οι Αρχές, με τα ευρήματα  οπως προκύπτουν κατα τη διερεύνηση της υπόθεσης του απαγχονισμένου άνδρα στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Από τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής στο πτώμα του ανδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, αποδίδεται σε ασφυξία δια απαγχονισμού. Δεν εντοπίζονται κακώσεις, εκχυμώσεις ή εκδορές που να αποδίδουν το θάνατό του σε συμπλοκή ή άσκηση βίας απο άλλα άτομα, με το σεναριο της δολοφονίας να μην προκύπτει. Από τα ευρήματα, οι Αστυνομικοί εκφράζουν την εκτίμηση πως είτε το θύμα επιχείρησε μόνος του αυτοχειρία, είτε ο απαγχονισμός προκλήθηκε σε μια «απερίσκεπτη παρόρμηση», με την αυτοχειρία να ενισχύεται ως εκδοχή.

Όπως διακριβώθηκε κατα την αυτοψία στο χώρο, ο αυτοσχέδιος βρόγχος ειχε κατασκευστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και κομματι σπάγκου. Στοιχείο που ενισχύει την περίπτωση της αυτοχειρίας, είναι  και η διαπίστωση κατα την αυτοψία ότι το δέντρο στο οποιος βρεθηκε κρεμασμένος ο ανδρας, ήταν πολύ ψηλό για να τον έχουν ανεβάσει οι δύο άνδρες, οι οποίοι εχουν συλληφθεί -Πολωνός και Ουκρανός- με τη βία, στην κατάσταση προχωρημένης μέθης που είχαν περιέλθει.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξακριβωθηκαν τα στοιχεία ταυτότητάς του θύματος.  Πρόκειται για Βουλγαρο άνδρα ηλικίας μεταξύ 40-50ετων, αγνωστων λοιπων στοιχειων, με τατουάζ και σημάδια στο κορμί του. Εξετάζεται απο τις Αρχές φωτογραφίες με ειδική επεξεργασία, να δημοσιοποιηθούν, αν δεν προκύψει με άλλο τρόπο η ταυτοποίηση των στοιχείων του.

«Πήγα, όπως συνηθίζω καθημερινά, να δώσω τρόφιμα σε άστεγους της πλατείας Κλαυθμώνος. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές που παρέπεμπαν σε διαπληκτισμό. Πλησίασα και είδα δύο άνδρες να τραβούν έναν άλλον άνδρα που κρεμόταν από το δέντρο. Φαινόταν να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόγχο. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και να τους απομακρύνω αλλά με απώθησαν με τη βία. Ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Όταν έφυγαν, βρήκαν την ευκαιρία και ανέβηκα στο δέντρο. Με έναν αναπτήρα έκοψα το σκοινί και το σώμα του άνδρα έπεσε στο έδαφος. Ανέπνεε ακόμη. Ειδοποίησα αστυνομία και ασθενοφόρο», κατέθεσε στους Αστυνομικούς, γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης του  περιστατικού.  Ωστόσο εξετάζεται η αξιοπιστία της καθώς ο 35άχρονος Πολωνός και ο 52άχρονος Ουκρανός, υποστηρίζουν, οτι η συγκεκριμένη γυναίκα, έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και άλλες ουσίες.

Την Τετάρτη (12/10) οι δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι αναμένεται να μεταχθούν στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.