Κλαυθμώνος: Ουκρανός και Πολωνός, μέθυσαν και κρέμασαν το Ρουνάνο φίλο τους- “Ήθελε να δει πως είναι με τη θηλιά”

Ουκρανός και Πολωνός ύστερα απο υπερβολική κατανάλωση αλκοολ, κρέμασαν σε αγχόνη το Ρουμάνο φίλο τους σε δέντρο, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απέναντι από το φυλασσόμενο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος (08/10-19.30) πολίτης επικοινώνησε με το κέντρο της Άμεσης Δράσης κι ενημέρωσε οτι εβλεπς απο το μπαλκονι του, δυο άτομα στην κάτω πλευρά της πλατείας να έχουν κρεμασει σε δέντρο έναν τριτο ανδρα.

Πληρώματα της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στο σημείο και διέκριναν έναν άνθρωπο να αιωρείται κρεμασμένος με θηλιά σ’ ένα δέντρο και απο κάτω δυο ακόμη άτομα, σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, να παρατηρούν χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Κλαυθμώνος

Όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για τρεις άστεγους αλλοδαπούς (έναν Ουκρανό έναν Πολωνό κι έναν -πιθανόν- Ρουμάνο, καθώς δεν διατηρούσε πανω του, κάποιο επίσημο έγγραφο-) “διαβιουντες” στα παγκάκια της πλατείας Κλαυθμώνος. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν το πτωμα του ανδρα στο Νοσοκομείο, με τους γιατρους να διαπιστώνουν απλώ το θάνατο του.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, προχώρησαν στη σύλληψη του 32άχρονο Πολωνό και του 52άχρονου Ουκρανού οι οποίοι στις ερωτήσεις τους, υποστήριζαν ότι προσπαθούσαν να ξεκρεμάσουν το φίλο τους, ο οποίος προχώρησε στον απαγχονισμό του, έπειτα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, για να “δει” πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος με θηλιά στο λαιμό. Υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν απο κοινού να αποτρεψουν το φιλο τους, κι όταν τελικά κατάφερε να απαγχονιστεί, επιχείρησαν να τον σωσουν, χωρίς να το καταφέρουν.

Αυτόπτης μάρτυρας της σκηνή εγκλήματος, παραθέτει εντελώς διαφορετική εκδοχή για τα όσα συνέβησαν, καθώς καταθέτει ότι προηγήθηκε συμπλοκή και είδε δυο άνδρες να σπρώχνουν με την βια έναν τριτο άνδρα και να τον οδηγούν στο δέντρο όπου και εντοπίσθηκε απαγχονισμένος.

Οι δυο άστεγοι αλλοδαποί με την ποινική σε βαρος τους δικογραφία  ως δραστες ανθρωποκτονίας παραπεμφθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.