Εξάρχεια: Έκρηξη βόμβας- Είχε προηγηθεί τηλεφωνική αναγγελία

Έκρηξη βόμβας στην Ιπποκράτους. Άγνωστος είχε ενημερώσεις τηλεφωνικά το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

img_0208_wm
Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψη” άγνωστοι πυροδοτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Με τηλεφώνημα σε ιστότοπο και την “Εφημερίδα των Συντακτών” άγνωστος εδωσε χρονικό περιθώριο 30′ με την έκρηξη να σημειώνεται δεκα λεπτά νωριτερα (12/10-22.22) με την επισήμανση οτι η αναγγελία, “δεν είναι φάρσα”.

img_0198_wm

Σύμφωνα με το δικηγόρο Θέμη Σοφό, στην πολυκατοικία διαμένει Εισαγγελέας, η οποία ειχε χειριστεί την υπόθεση “Παπαγγελόπουλου”, ενω οι Αρχές εξετάζουν και ερευνουν την υποθεση ώστε να προσδιορισθεί ο στόχος της επίθεσης .

img_0194_wmΑπο την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ενω η περιοχή ειχε αποκλειστεί απο Αστυνομικούς. Απο τύχη δεν προκλήθηκε τραυματισμός καθώς τη στιγμή της έκρηξης ιχνιλάτες σαρωναν το σημείο ενω δυο διερχόμενοι εκτιναχθηκαν απο το ωστικό κύμα σε απόσταση χωρίς να τραυματιστούν.  Σύμφωνα με την Αστυνομία η ισχυς του αυτοσχέδιου μηχανισμού ήταν μέτριας έντασης, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο και την τζαμαρία του βιβλιοπωλείου.