Αερολιμένας Αθηνών: Επιχείρησαν να “πετάξουν” λαθρομετανάστες- Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Ασφάλεια του Αεροδρομίου

Μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, εντόπισαν και πάλι στο «Ελ. Βενιζέλος» Αστυνομικοί της Ασφάλειας από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών  και προχώρησε σε συλλήψεις

Ως μέλη κυκλώματος διακινητών λαθρομεταναστών, λαμβάνοντας για κάθε έναν από τους παράνομους “ταξιδιώτες” €4.000, τους προμήθευαν είτε με πλαστά είτε με γνήσια τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα τα οποία παρουσίαζαν ¨ομοιότητα”, ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες της επιλογής τους. Το διάστημα της “προετοιμασίας” του ταξιδιού το κύκλωμα, φρόντιζε για τη στέγαση των λαθρομεταναστών σε διαμερίσματα με βραχυπρόθεσμη μίσθωση, ενώ κατά την προγραμματισμένη ημέρα “ταξιδιού” τους, οι διακινητές τους συνόδευαν έως τον έλεγχο των εισιτηρίων , και σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο τους παρουσίαζαν ως συγγενείς ή φίλους.

Σε μια ανάλογη περίπτωση οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών μέλη του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης, καθώς επιχείρησαν να “ταξιδέψουν”  έξι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν , για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι λαθρομετανάστες είχαν προπληρώσει από €4.000

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, σε προκαθορισμένο ραντεβού με τους έξι λαθρομετανάστες, συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου, και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης, όπου οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ύστερα από έλεγχο, τους συνέλαβαν. Τον τελευταίο μήνα η Ασφάλεια του Αεροδρομίου έχει προβεί σε τουλάχιστον δυο συλλήψεις αλλοδαπών με την ίδια μεθοδολογία “look alike”, να επιχειρούν να προωθήσουν σε χώρες της Ευρώπης, λαθρομετανάστες.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
Δεκαπέντε διαβατήρια διαφόρων χωρών,
39 δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών,
5 άδειες διαμονής,
4 άδειες ικανότητας οδήγησης,
2 δελτία αιτούντος ασύλου,
1 ταυτότητα ομογενούς,
1 visa,
1 κάρτα κοινωνικής ασφάλισης,
6 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου,
1 μαχαίρι και χρηματικά ποσά 490 ευρώ, 94 δολαρίων και 790 κορωνών Σουηδίας.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.