Αδειάσανε την Τροχαία οι συνταξιοδοτήσεις και αποδίδουν ευθύνη… στη ΓΑΔΑ

Τα έργα και οι ημέρες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ, έχουν ισχυρότερο αποτύπωμα απο την παρουσία των προσώπων στις θέσεις τους

Υποβολιμαία δημοσιεύματα, με στήριξη από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, επιχειρούν το τελευταίο διάσημα να δημιουργήσουν ζήτημα “τάξης” για την υποστελέχωση Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στην Αττική. Και εκτός από τις “εξυπηρετήσεις” αξίζει να αναφερθεί, ότι τον τελευταίο χρόνο από τις Σχολές δεν εξήλθαν νέοι Αστυφύλακες.

Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να αποδώσει ευθύνες σε Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, είχε αφετηρία την φονική συμπλοκή των χουλιγκαν στη Φιλαδέλφεια, με το θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ, και στη συνέχεια πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, η απόφαση απόδοσης ευθυνών σε Ανώτερους και ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Τροχαία Αττικής, βρίσκονται εκτός οργανικών θέσεων τριάντα στελέχη της. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι 24, βρίσκονται σε διαδικασία αφυπηρέτησης,  και άλλοι οχτώ υπηρετούντες βρίσκονται σε αποσπάσεις εκ των οποίων ένα στέλεχος στο Επιτελείο. Την ίδια ώρα, τα οργανικά κενά της ΓΑΔΑ των 7200 θέσεων είναι υπολειπόμενα σε στελέχη καθώς οι αποσπάσεις στα Επίσημα και σε θέσεις “εξυπηρέτησης” έχουν αφήσει υποστελεχωμένες τις Υπηρεσίες και τους δρόμους χωρίς αστυνόμευση.

Και μπορεί να τίθεται ως διατύπωση ότι “το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό, αλλά ποιοτικό”, θα επισημάνουμε ότι το πρόβλημα είναι εκ της ηγεσίας.