Α.Τσιγκρης: “Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά το κράτος- Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση υπηρεσιών ασφάλειας..”| ΑΠΟΨΗ

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά το κράτος. Σε κάθε περίπτωση, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας…», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανοιχτή επιστολή την οποία απευθύνει προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ο καθηγητής εγκληματολογιας Άγγελος Τσιγκρης

image

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Κύριε Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.
Η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων της Ακράτας και της Κλειτορίας και η συγχώνευσή τους σε αυτά του Αιγίου και των Καλαβρύτων αντίστοιχα, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση της Αχαϊκής περιφέρειας και υπαίθρου.
Σήμερα τα οργανικά στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας ξεπερνούν τα διακόσια (200) και η εγκληματικότητα ευρύτερη περιοχή αυξάνεται δραματικά.
Η ανασφάλεια των συμπολιτών μου έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι κάτοικοι αισθάνονται απροστάτευτοι από το έγκλημα.
Οι ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιμέρους υπηρεσιών φθίνει καθημερινά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών.
Και όλα αυτά ενώ οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των όλων μας τελεί σε άμεση διακινδύνευση. Οι κάτοικοι αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά το κράτος.
Σε κάθε περίπτωση, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας…

_____

*ανοιχτή επιστολή του εγκληματολογου Αγγέλου Τσιγκρη

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport