Αιγάλεω: Γιο και αδελφό έχει χάσει σε τροχαία δυστυχήματα ο 64άχρονος οδηγός νταλίκας

Με το θάνατο σε τροχαία ατυχήματα να έχει “χτυπήσει” την οικογένεια του 64άχρονου οδηγού νταλίκας, με θύματα τον αδελφό και το γιο του, το φονικό τροχαίο τα ξημερώματα με δύο νεκρούς και μια τραυματία στη ΜΕΘ του “Νοσοκομείου Αττικόν” προκλήθηκε οταν ο οδηγός εχασε τον έλεγχο του βαρέως τύπου οχήματός του, με τον ίδιο υπό την επήρεια μέθης.

Η νταλίκα του 64άχρονου, ήταν άδεια και είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά για να φορτώσει σε εργοστάσιο επί της Εθνικής Οδού, σε εργοστάσιο περίπου 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Στο ύψος του Αιγάλεω, κι ενώ η νταλίκα κινείται στο ρεύμα προς Λαμία στην Εθνική Οδό, ο 64άχρονος έχασε τον έλεγχό της και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το βαρύ όχημα, έπεσε πάνω σε δυο αντιθέτως κινούμενα οχήματα στο ρεύμα προς Πειραιά, με τους δύο οδηγούς των επιβατικών αυτοκινήτων να χάνουν ακαριαία τις ζωές τους.  Σοβαρά τραυματίας η συνοδηγός του δεύτερου οχήματος απεγκλωβίζεται τραυματισμένη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Αττικόν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του οδηγού της νταλίκας, σε δύο τροχαία δυστυχήματα, έχασε ένα από τα τρία αδέλφια του – απώλεια που δεν ξεπέρασε, και πριν οχτώ χρόνια, χάνει και το γιο του σε τροχαίο. Το νεαρό- τότε- αγόρι, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

troxaio_photo3

Συνήγορος υπεράσπισης του στο 64άχρονου, οδηγού νταλίκας, Πέτρος Μαντούβαλος βρέθηκε και στο σημείο του φονικού τροχαίου: «ο οδηγός, έχει ευθύνη, προσπάθησε να ελέγξει το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να ελέγξει το τιμόνι. Πρέπει να ελεγθεί το αυτοκίνητο στο αν κινείτο με όλα τα στοιχεία του και ασφαλώς το αλκοόλ θα ληφθεί υπόψη.

Τώρα γίνεται αυτοψία και στη συνέχεια θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από μηχανολόγο του Πολυτεχνείου, πάνω στο αυτοκίνητο, για να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί ως προς τη δυνατότητα να το οδηγήσει και να το ελέγξει. Το κυρίαρχο  είναι ο θάνατος των ανθρώπων και όταν γίνει το Δικαστήριο θα τιμωρηθεί. Υπάρχουν θέματα υπαιτιότητας του οδηγού και υπάρχει συγχρόνως ένα κορυφαίο θέμα ασφάλειας: Η Πολιτεία φέρει τεράστια ευθύνη, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες στο σημείο του δυστυχήματος» σχολίασε.

Από την αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος, ο συνήγορος του 64άχρονου οδηγού της νταλίκας επισημαίνει ότι “πρόκειται για οδό ταχύτατης κυκλοφορίας επιβατικών και βαρέων τύπου οχημάτων και θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη συγκεκριμένου τύπου μπάρας ασφαλείας. Στο σημείο υπάρχει ένα πλέγμα διάτρητο που και μηχανάκι να πέσει επάνω, περνάει απέναντι και σκοτώνεται ο αναβάτης. Αν είχαν ληφθεί μέτρα, με τις προβλεπόμενες μπάρες ασφαλείας δεν θα είχαμε θύματα”.

Ο 64άχρονος κρατείται στο Ά Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.