Οι Αστυνομικοί της Κέρκυρας για την αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας   Η συμμετοχή συναδέλφων αλλά και των τοπικών φορέων του Νομού Κέρκυρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας ήταν μεγάλη, γεγονός που μας χαροποίει ιδιαίτερα, αλλά και αναδεικνύει το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς τόσο απέναντι στους συναδέλφους μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.

  Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως μας ήταν :  Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί καμία περιφερειακή Αστυνομική Υπηρεσία (Α.Τ. Παλαιοκαστριτών – Α.Τ. Αχιλλείων και Α.Τ. Λευκιμμαίων) στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν σ’ αυτές, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί «το αγαθό της ασφάλειας», προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Η προωθούμενη αναδιάρθρωση  σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αμιγώς με οικονομικούς «μνημονιακούς» όρους, αλλά με βάση επιστημονικά – γεωπολιτικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως η νησιωτικότητα και οι ιδιαιτερότητες της Κέρκυρας.

   Οι ανάγκες του νησιού μας για αστυνόμευση είναι μεγάλες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Η γεωγραφική του θέση το καθιστά πύλη εισόδου στη χώρα και στο έδαφος SCHENGEN, έχει Κλειστές Φυλακές και δεν διαθέτει Τμήμα Μεταγωγών, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αλβανία, είναι από τους πρώτους και βασικός τουριστικός προορισμός της χώρας, σημείο που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πολλές διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια, καθώς και επισκέψεις «υψηλών προσώπων», ποδοσφαιρικοί αγώνες, κ.λ.π.. Ο πληθυσμός του νησιού είναι περίπου εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000), από αυτούς σαράντα χιλιάδες (40.000) περίπου κατοικούν στην πόλη της Κέρκυρας και ο υπόλοιπος πληθυσμός βρίσκεται στην περιφέρεια.

    Από στοιχεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας προκύπτει ότι πέρυσι αφίχθηκαν στο νησί τόσο από το λιμάνι, όσο και από τον αερολιμένα, περίπου δύο εκατομμύρια (2.000.000) τουρίστες, οι οποίοι κατέλυσαν ή διήλθαν από το νησί (περίπου το 10% του τουρισμού που ήρθε στη χώρα), το μεγαλύτερο μέρος απ’ αυτούς κατέλυσαν σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της περιφέρειας, καθόσον οι περισσότερες τουριστικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιφέρεια.

   Καλούνται όλοι οι φορείς της Κέρκυρας να εκδώσουν ψηφίσματα και αποφάσεις έως την Πέμπτη 19-11-2011, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Παλαιοκαστριτών – Αχιλλείων και Λευκιμμαίων, τα οποία θα επιδοθούν την 21-11-2015 στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ώστε να μην υποβαθμιστεί «το αγαθό της ασφάλειας» προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.-