90άχρονη Ποντία: «Θ’ ανάψω ένα κερί για όλους στην εκκλησία»

“Είμαι συγκινημένη από τη συμπαράσταση του κόσμου, τούς ευχαριστώ πολύ, θα πάω να ανάψω ένα κεράκι για όλους στην εκκλησία”,

..δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η 90άχρονη Πόντια Ομογενής που έπλεκε και πωλούσε “τερλίκια” με την ίδια να καταλήγει στο Αστυνομικό Τμήμα, με την αυτόφωρη διαδικασία στα κατ έγκληση αδικήματα, όταν ενημερώθηκε  ότι το διοικητικό πρόστιμο των €200 αναστέλεται και η πληρωμή του θα γίνει από το Υπ.Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τη δηλωση της αρμόδιας Υφυπουργού ΠροΠο Κατερίνας Παπακώστα.

Σχετικά με την αναστολή εκτέλεσης του δικοικητικού προστίμου, η κόρη της 90άχρονης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν έχουμε ενημερωθεί από τις αρχές, σήμερα θα συναντηθεί η μητέρα μου με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, για να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Θα έρθει να πάρει την εξουσιοδότηση για να δούμε πώς θα κινηθούμε».

ΠΡΟΣΤΙΜΟ_ΑΤ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΣΝ_ΤΕΡΛΙΚΙΑ

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν γνώριζε ότι το έγγραφο που της χορήγησαν οι Αστυνομικόι στο ΑΤ Αμπελοκήπων Μενεμένης, ήταν διοικητικό πρόστιμο και τυχαία το είδε η κόρη της, η οποία ανέφερε, ότι: «Όταν μάζευα τα πράγματα από την τσάντα της, είδα το έγγραφο με το πρόστιμο. Ξαφνιάστηκε και η μητέρα μου και εγώ, μάλιστα μου είπε ούτε ένα ζευγάρι δεν πούλησα, δεν πήρα ούτε ένα ευρώ και θέλουν να πληρώσω και πρόστιμο 200 ευρώ;».

Η 90άχρονη δηλώνει ευγνωμοσύνη και θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή, με την κόρη της να αναφέρει χαρακτηριστικά, «Μέχρι και από τη Νορβηγία, την Αυστραλία, την Αθήνα από παντού, μας κάλεσαν ότι θα αναλάβουν να πληρώσουν τα 200 ευρώ από το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί».