700φυλα πορείας στα Επίσημα για ..μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες

«Ασκοπες συνοδείες» και αποσπάσεις για το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ χωρις να προκύπτουν ανάγκες είναι στις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Σώματος να … εκλείψουν.

Οολοκληρώνεται η καταμέτρηση ολων των Αστυνομικών που υπηρετούν σε κάθε Αστυνομική Υπηρεσία μεταξύ άλλων και όσων βρίσκονται αποσπασμένοι στη φύλαξη στόχων και προσώπων.

Όπως σημειώνεται από πηγές της Κατεχάκη, για οσους μέχρι σήμερα διαθέτουν συνοδεία ωστόσο δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διατήρησή της, θα διακοπεί η φύλαξη.

Συμφωνά με καλα ενημερωμένες πηγές και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Nantiareport.gr, 700 φύλα πορείας από τα Επίσημα της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται να παραληφθούν εντός του ΣΚ από υπηρετούντες οι οποίοι θα κληθούν να παρουσιαστούν σε Υπηρεσίες Αστυνόμευσης στις οποίες έχουν προκύψει ουσιαστικές ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού .

Το ζητούμενο όπως επισημαίνουν ωστόσο, “..δεν είναι να παρουσιαστούν στις Υπηρεσίες σύμφωνα με τα φύλα πορείας που θα τους επιδοθούν οι Αστυνομικοί, αλλά να παραμείνουν στις Υπηρεσίες και να εργαστούν σε αυτές. Έχει παρατηρηθεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις μετά από εξαγγελίες πολιτικής ηγεσίας να εμφανίζονται με τα φυλα πορείας και την επόμενη ημέρα που έχουν υπηρεσία… να έχουν “υπηρεσιακή διάθεση σε κάλυψη έκτακτων αναγκών” σε Υπηρεσίες.. πουν στολή είναι αποτύπωση σε φωτογραφικές αναμνήσεις επετηρίδας”, σχολιάζει συνοπτικά στο Nantiareport.gr μάχιμος Αστυνομικός.

Διακοπή για τις συνοδείες Αρχηγών κομμάτων που δεν εξελέγησαν -στις εκλογές της 7ης Ιουλίου- καθώς και πρωην Βουλευτών και Ευρωβουλευτών καθώς επίσης τεως Γενικών Γραμματέων Υπιυργείων

Με ορόσημο τις 22 Ιουλίου που θα εκπονηθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, με διαταγή του Υπ.ΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους  τέσσερις Αστυνομικούς, με του Υφυπουργούς να έχουν τη μισή δύναμη ενώ ενας προβλέπεται για τους Βουλευτές των κομμάτων, ενώ δεν προβλέπεται συνοδεία για τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων. Παραλληλα με σχετική διαταγή διακόπτονται οι  αποσπάσεις Αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες- Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ.  ΟΠΚΕ και ΔΑΕΑ, ώστε να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες που έχουν οργανιές και κατ επέκταση στην αστυνόμευση για αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολιτη.

Τα πρώτα δείγματα ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ειναι ενθαρρυντικά για την πορεια χωρις να την προδιαγράφει.. Οψόμεθα..