112 και σε .. SMS

Ανακοίνωση για πιλοτική εφαρμογή λειτουργίας της παραμέτρου της εφαρμογής “112” και με SMS

Σήμερα (12//07) η πρώτη πιλοτική επέκταση εφαρμογής για το “112” τη γραμμή έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργεί  στο κέντρο συντονισμού της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί στο τέλος του 2019, σύμφωνα με την πληροφόρηση απο τη διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Για την ακρίβεια , το “112” στην Ελλαδα , υπολειτουργεί, καθως εχει τεθεί σε χρηση, μόνο το σκέλος του της κλήσης εκτάκτου ανάγκης εν δε λειτουργεί το σκέλος ενημέρωσης του κοινού για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή που κινούνται.

Η πιλοτική δοκιμή για το “112” θα γίνει (12/07-10.30) στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ενημέρωση για το φονικό μπουρίνι στη Χαλκιδική, “άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η λειτουργία του αριθμού 112”

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της πιλοτικής δοκιμής. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε, στην ΕΡΤ, για τη δοκιμή του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, «έτσι ώστε κάτι που είναι αυτονόητο, χρήσιμο και μπορεί να σώσει ζωές σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα». To ιδιο τόνισε και στην ενημέρωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος «Ήδη έχει παρέμβει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, θα γίνουν την Παρασκευή οι δοκιμές, νομίζω ότι και αυτό μπαίνει σε τροχιά να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά».

 

Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010, και ολόκληρη η εγκατασταση βαίνει προς ολοκλήρωση.