Με 6ημέρες κράτηση τιμωρήθηκε ο Αλεξιπτωτιστής για παράβαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια του άλματος

Η ποινή επιβλήθηκε από το Διοικητή του της ΣΧΑΛ για την παράβαση των κανόνων ασφαλείας, στη διάρκεια του άλματος στατικού ιμάντα.

Ο Καταδρομέας- Αλεξιπτωτιστής Εμμανουήλ Μπούχλης, τιμωρήθηκε με 6 ημέρες κράτηση, για παράβαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια του άλματος στατικού ιμάντα και μόνο. Συμφώνως με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για την ενέργειά του να καταγράφει σε βιντεοληπτικό υλικό το άλμα του, ενώ τραγουδούσε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», μετά το πέρας της Άτυπης Προκαταρκτικής Εξετάσεως που είχε διαταχθεί, και όπως αποτυπώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ , δεν προκύπτει αδίκημα καθώς το Στρατιωτικό Εμβατηριο δεν απαγορεύεται .

Η 6ήμερη ποινή του επιβλήθηκε από τον Διοικητή του της ΣΧΑΛ

Σημειώνεται ότι ο αλεξιπτωτιστής έλαβε«φύλλο πορείας» (μετάθεση), για την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) στο Μάλεμε Χανίων, ως Κρητικός πριν λάβει διάσταση το περιστατικό, όπως και ο ίδιος ανέφερε σχετικά, καθώς επίσης, προ ημερών έλαβε κανονικά και την «πουλάδα» του αλεξιπτωτιστή και το σχετικό δίπλωμα, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία και το πέμπτο και τελευταίο του άλμα στη ΣΧΑΛ, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.

Εκτιμάται ότι πολύ προσμετρήθηκε με βαρύτητα ουσίας, η παραδοχή και η  ομολογία του σε αναγνώριση της απερισκεψίας της στιγμής -καθαρά για λόγους ασφαλείας- ενώ εξήγησε με επιχειρήματα τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την ενέργεια και δήλωνε έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε ποινή του επέβαλε η Υπηρεσία.