«21η Απριλίου 1967: Η μαύρη επέτειος- “Ποτέ Ξανά”»

Σαν Σήμερα, το 1967, κι ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, το δημοκρατικό πολίτευμα καταλύθηκε με πραξικόπημα και στην χώρα επιβλήθηκε δικτατορία η οποία κράτησε για επτά χρόνια, 55χρονια μετά, Υπαστυνόμος Α της ΕΛΑΣ παραθέτει την άποψη του στο σήμερα

Όπως αναφέρει ο Υπαστυνόμος Α της ΕΛ.ΑΣ, «Την 21η Απριλίου 1967 γράφτηκε μία “ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ” στην ιστορία της χώρας μας. Το Δημοκρατικό Πολίτευμα καταλύθηκε Πραξικοπηματικά από ορισμένους Στρατιωτικούς.
Δυστυχώς ακολούθησε η επταετής Δικτατορία, οι “ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ” έγιναν περισσότερες και τα πλήγματα στη Δημοκρατία μας, στους Θεσμούς και τις Ατομικές Ελευθερίες πολλά.
Οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, 55 χρόνια από την ημέρα εκείνη, ως ελάχιστη αναγνώριση οφείλουμε να τιμούμε όσους αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία στη χώρα μας έχει εδραιωθεί, βασίζεται σε γερά θεμέλια και κανείς πλέον δεν μπορεί να την επιβουλευτεί.
Στην κοινωνία μας τα όποια ψήγματα Φασισμού εμφανίστηκαν στην πορεία των χρόνων απομονώθηκαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, ενώ οι τυχόν νοσταλγοί της σκοτεινής επταετίας δεν είναι παρά μία ελάχιστη μειοψηφία που δεν μπορούν να βλάψουν το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.
Ως Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν από τους βασικούς Πυλώνες του Κράτους, δηλώνουμε υπερασπιστές του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Έχουμε ορκιστεί σ’ αυτά και είναι ιερή υποχρέωση μας η διασφάλιση του Πολιτεύματος μας.
Αγωνιζόμαστε και εργαζόμαστε καθημερινά δίπλα στον κάθε πολίτη για τις πολύτιμες Αρχές της Ελευθερίας, της Ισονομίας, της Ισότητας, της Αξιοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Είμαστε υπερήφανοι για την εργασία και την προσφορά μας.»