«Μηδενιστική περίπολος / Εμπρηστές της γειτονιάς»: Ανάληψη ευθύνης εμπρησμού των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στα Πατήσια

Η οργάνωση «Μηδενιστική περίπολος / Εμπρηστές της γειτονιάς» ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τον εμπρησμό των τοπικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ (23/03)στα Πατήσια. «Εσείς κάνετε πολιτική, εμείς κάνουμε πόλεμο» αναφέρουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Με νεκρούς αστυνομικούς στην άσφαλτο απειλεί η οργάνωση «Μηδενιστική περίπολος/Εμπρηστές της γειτονιάς, σε προκήρυξή της με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση) (23/03) στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Πατήσια.
«Εσείς κάνετε πολιτική, εμείς κάνουμε πόλεμο. Δύσκολα τα πράγματα κύριοι πολιτικάντηδες. Αντιλαμβάνεστε ότι μας χωρίζει μια υπαρξιακή άβυσσος και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια διαλόγου. Έτσι δεν είναι να απορεί κανείς που τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/3, της επίσημης μέρας επιστροφής του “αστυνομικού της γειτονιάς”, επιλέξαμε να προσφέρουμε στις φλόγες της άρνησης τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος στα Πατήσια» αναφέρει ως αιτιολογικό ισχυρισμό η οργάνωση «Μηδενιστική περίπολος / Εμπρηστές της γειτονιάς».
Στη προκήρυξη που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες της προκήρυξης, εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης. Ενώ “αφιερώνουν” την επίθεση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και  ζητούν «άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, της μητέρας των αδερφών Τσάκαλων και της συντρόφου του Γεράσιμου, κατάργηση των τρομονόμων και του κουκουλονόμου, κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, κατάργηση των διατάξεων περί βίαιης λήψης γενετικού υλικού και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους φυλακισμένους».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport