Μεταγωγή 150 λαθρομεταναστών από Μυτιλήνη με.. 20 Αστυνομικούς

Μόλις 20 Αστυνομικούς διαθέσει η ΕΛΑΣ για τη μεταγωγή από τη Μυτιλήνη περίπου 150 λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν, οι οποίοι θα μεταχθούν στο κέντρο Κράτησης Κορίνθου, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεισδοχής στη γείτονα.

image

Στο λιμάνι του Πειραιά εδεσε το πρωι (22/03) το “Blue StarΙ” με περίπου 150 Πακιστανούς και Αφγανούς λαθρομετανάστες, σε μεταγωγή από τη Μυτιλήνη για το Κέντρο Κράτησης Κορίνθου.
Στο λιμάνι του Πειραιά, κλούβες της ΕΛ.ΑΣ περίμεναν τους λαθρομετανάστες προκειμένου να τους οδηγήσουν στο Μεταγωγών και στη συνέχεια να μεταχθούν στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου, οπου και θα παραμεινουν μεχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της απέλασης.
Η Αστυνομική δύναμη η οποία είχε διατεθεί από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, για τη μεταγωγή των περίπου 150λαθρομεταναστών, ήταν μόλις 20 Αστυνομικοί (σσ για κάθε 7- 8 λαθρομετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν να έχουν μπει παράνομα στη χώρα, ένας Αστυνομικός) Ως κρατούμενοι οι λαθρομετανάστες με πλαστικές χειροπέδες μεταφέρθηκαν στα υπηρεσιακά οχήματα (κλούβες) προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους.
Έντονη κριτική ασκήθηκε και σχόλια, στα ποια διατυπώνεται η άποψη ότι “μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η κυβέρνηση αλλάζει στάση και αφού προβαίνει σε διαχωρισμό προσφύγων- λαθρομεταναστών, και από το δόγμα «ανοιχτά σύνορα για όλους» στο «χειροπέδες και συλλήψεις» για τους λαθρομετανάστες.
Με δηλωσή του ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πως οι λαθρομετανάστες, δεσμεύτηκαν με χειροπέδες μιας χρήσης στη Μυτιλήνη, μέχρι που επιβιβάστηκαν στο καράβι, όπου παρέμειναν «σε περιορισμένο χώρο, αλλά όχι δεμένοι» και «πούλμαν» θα παραλάβουν τους λαθρομετανάστες για να τους μεταφέρουν από το καράβι σε κλειστό τύπου κέντρο.