Η έκρηξη στις Βρυξέλλες, θωρακίζει το.. «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έκτακτα μέτρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την έκρηξη στις Βρυξέλλες.

image

Εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ μετά το τρομοκρατικό στις Βρυξέλλες (22/03) ομάδα της ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί, διατάχθηκαν να μεταβουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ελέγχους όσων μετακινούνται από και προς το αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν ή ως εργαζόμενοι στις εταιρείες. Αυξημένοι έλεγχοι διενεργούνται σε όλους πρόκειται να ταξιδέψουν προς Βρυξέλλες, Παρίσι, και Ρώμη με το επιπεδο ασφαλείας σε ολου τους χωρους του Αεροδρομίου, να έχει αυξηθεί. Ενω αυστηρή εντολή έχει δοθεί προς την ασφάλεια του κρατικού αερολιμένα να ενεργοποιηθεί το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εκρηκτικών υλών και εντοπισμού “υπόπτων” αντικειμένων.
Παράλληλα περιπολίες πραγματοποιούνται σε όλους τους χώρους του αερολιμένα, με ενεργό συμμετοχή του προσωπικού εταιρειών security. Έλεγχοι διενεργούνται και στο ΜΕΤΡΟ, ενώ πρεσβείες και κτήρια υψηλού συμβολισμού έχουν τεθεί υπό αυξημένη επιτήρηση, στόχοο κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος.
Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή σχεδίου 15ημερων, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη επιτελών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.