Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: “Να αποδοθούν ευθύνες γιατί οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαμε ζητήσει, έφτασαν (απο Κω) με το πλοίο στις 10:30μμ, και παρέμειναν στο ξενοδοχείο έως τις 7:30πμ

Τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης της Λέρου, προκάλεσαν σύγκλιση του δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων ζητούν ευθύνες για όποιον αποφάσισε η διμοιρία από την Κω που ταξίδεψε με πλοίο της γραμμής να αναπαυτεί μέχρι το επόμενο πρωί οπότε και επιχείρησε.

image

Την άμεση εκκένωση του κέντρου κράτησης και την απόδοση ευθυνών σε όσους μς τις αποφασεις που έλαβαν είχε ως αποτέλεσμα να προκληθουν  εντάσεις που οδήγησαν στα επεισόδια, ζητάει με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Λέρου Μιχάλη Κόλλιας, στη «Ροδιακή» το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου με ομόφωνη απόφασή του ζητάει:
«1) Να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που έδωσε την εντολή να παραμείνει υποστελεχωμένο και με λιγοστούς αστυνομικούς το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λέρο.
2) Να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που έδωσε εντολή, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαμε ζητήσει να έρθουν στο νησί, έφτασαν με το πλοίο χθες στις 10:30 το βράδυ, να παραμείνουν στο ξενοδοχείο έως τις 7:30 το πρωί, την ίδια ώρα που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου.
3) Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών και την οριστική εκκένωση του κέντρου υποδοχής, στο οποίο άλλωστε έχουν καταστραφεί τα πάντα στο εσωτερικό του μετά τα επεισόδια και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.
4) Την δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος μόνο τέσσερα νησιά».