“Κανένα δώρο δεν θα με περιμένει και κανένα δώρο δεν θα κάνω”|ΑΠΟΨΗ*

..”είχα ξεχάσει ότι έπαιρνα τα λεγόμενα δώρα ή 13 μισθό ή επιδόματα.. θυμάμαι που με αυτά πλήρωνα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, έπαιρνα δώρα .. πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κράτος, εριχνα χρήμα στην αγορά κ γενικά υπήρχε κίνηση , ζωή, θέσεις εργασιας για ανθρώπους που θέλαν να δουλέψουν, τώρα μαύρα κ αραχνα όλα, ανεργία κ καμια ελπίδα για την πολυπόθητη ανάπτυξη στον ορίζοντα”..

image

“Ένα μικρό Status στο fb τριγυρνά εδώ κ δύο μέρες στο μυαλό μου. Έλεγε λοιπόν γνωστός συνδικαλιστής των αστυνομικών ” εγώ την άδεια μου την έπαιρνα μετά τις 17/7 που είχε μπει το δώρο ” …. μέσα σε τόσες λίγες λέξεις , είναι αποτυπωμένη η αποτυχία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Χώρας.
Είχα ξεχάσει ότι έπαιρνα τα λεγόμενα δώρα ή 13 μισθό ή επιδόματα Χριστουγέννων,Πασχα ή όπως αλλιώς τα λέγανε.
Θυμάμαι που με αυτά πλήρωνα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, έπαιρνα δώρα σε συγγενείς κ φίλους, διασκεδαζα ρε παιδί μου. Επειδή είχα χρήματα πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κράτος, εριχνα χρήμα στην αγορά κ γενικά υπήρχε κίνηση , ζωή, θέσεις εργασιας για ανθρώπους που θέλαν να δουλέψουν, τώρα μαύρα κ αραχνα όλα, ανεργία κ καμια ελπίδα για την πολυπόθητη ανάπτυξη στον ορίζοντα. Θα ήθελα να μάθω ποιο βιβλιο οικονομικών αναφέρει ότι η ανάπτυξη θα έρθει με περικοπές στους μισθούς κ υπερφορολογηση των πολιτών.
Πανεπιστήμιο δεν πήγα αλλά δόξα τον Θεό το σχολειό το τελειωσα κ πιστεύω ότι πρέπει πραγματικά να είσαι πολύ κουτός ή ” βαλτός” για να καταστρέψεις την οικονομία της Χώρας με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται εδώ κ 6 χρόνια.
Αυτά, πάω διακοπές, δεν χρειάζεται να περιμένω να πάει 17 ο μήνας, κανένα δώρο δεν θα με περιμένει κ κανένα δώρο δεν θα κάνω”….


*Νίκος Μπαλούρδος, ΠΟΣΥΦΥ- Ένωση Αθηνών