ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 19χρονος κατηγορούμενος, "Αιτουμαι να αφεθώ ελεύθερος είτε άνευ όρων, είτε με ΠΟ που κρίνετε αναγκαίους.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο 19χρονοι Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου, κατηγορούμενοι για τη διπλή εκτέλεση στη Μεσσηνία του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου ΕΠΠΥ Γιάννη Κομμάτη.

Λίγο πριν τις 15.00 (25/08) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη απολογία του 19χρονου από τον Κάμπο Μεσσήνης, Παναγιώτη Μήτσος, ο οποίος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, συνοδεία έντονης Αστυνομικής παρουσίας. Συγγενείς και φίλοι του 26χρονου Κώστα Σγούρου, ήταν παρόντες έξω από το Δικαστικό μέγαρο από νωρίς το πρώι (25/08), όταν μεταφέρθηκε για να απολογηθεί ο έταιρος -προσδιορισμένος φυσιός αυτουργός της διπλής δολοφονίας- κατηγορούμενος, μετά την προθεσμία που είχαν ζητήσει και λάβει οι δύο 19χρονοι (21/08) από τον Εισαγγελέα. 

Στο απολογητικό υπόμνημα του 19χρονου, το οποίο συνέταξε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγια, φέρεται να αιτείται “να αφεθεί ελεύθερος είτε άνευ όρων, είτε με περιοριστικούς όρους που κρίνετε αναγκαίους”, προς τις Ανακριτικές αρχές .

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί, ο 19χρονος φέρεται να δηλώνει μετανιωμένος ενώ για τις αποδιδόμενες στον ίδιο κατηγορίες- της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία- δηλώνει “αθώος”.

” Δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι’ αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί” φέρται να υποστηρίζει στην απολογία του ο 19χρονος κατηφορούμενος.  

Ενώπιον του Ανακριτή, φέρεται να προσδιορίζοντας στις αιτιάσεις -τις οποίες παραθέτει-, το γεγονός ότι συνεληφθη στο σπίτι του, συνεργάστηκε με τις Αρχές,και προσδιόρισε τον συγκατηγορύμενό του ως το άτομο που πυροβόλησε τα δυο θύματα.

Ο 19χρονος υποστηρίζει πως είναι “άμυαλος” και όχι δολοφόνος, και ισχυρίζεται πως δεν ήταν αυτός που άνοιξε πυρ κατά των δύο ανδρών, αλλά ο συγκατηγορούμενός του, Νίκος Μοσχανδρέου.
Στο υπόμνημά του περιγράφει πως κύλησε στη χρήση αναβολικών ουσιών. Φερεται να εχει αναφερει για τον 26χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο, ότι έκανε εμπόριο αναβολικών ουσιών και παρέσυρε τους πελάτες του σε αγορές υποσχόμενος ωραία σώματα και διακρίσεις, με σκοπό να τους «καταστήσει έρμαιο των ουσιών, απολύτως εξαρτημένους από αυτές και σε τελική ανάλυση υποχείρια του ιδίου, διότι μόνον από αυτόν μπορούσαν να τις προμηθευτούν και αυτός καθόριζε ποιες ουσίες, με ποιο συνδυασμό και σε ποιες δοσολογίες έπρεπε να λαμβάνονται».
Φερεται επισης ο 19χρονος να εχει περιγράψει αναλυτικά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της διπλης δολοφονίας, υποστηρίζοντας ότι ήθελε αρχικά να υπενθυμίσει στον Κώστα Σγούρο ότι δεν του είχε παραδώσει την παρτίδα με τα ενέσιμα αναβολικά που του είχε υποσχεθεί. Όταν όπως αναφέρει προφασίστηκε παραπλανητικά την επίδειξη σπορ αυτοκινήτου προς πώληση, για να πραγνατοποιησει τη συνάντηση, και το οποίο πλέον δεν μπορούσε να του παρουσιάσει ειχε ως αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Μοσχανδρέου να έχουν φοβηθεί λόγω και της σωματικής διάπλασης του Κώστα Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη. Η κατάσταση κλιμακώθηκε με το Νίκο Μοσχανδρέου να πυροβολεί στην επιθετική -όπως ο 19 χρόνος υποστηριζει-συμπεριφορά τογ Κώστα Σγουρού και του Γιάννη Κομμάτη.
Σε δηλώσεις του  ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 19χρονου από τον Κάμπο Μεσσηνίας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε “τεράστιο κύκλωμα που διακινεί αναβολικά” και τα οποια προσδιόρισε ως “υπάιτια” για την παραβατική συμπεριφορά του πελάτη του.