ΕΝ.ΑΣΤ.Υ.- ΛΑΣΙΘΙΟΥ: "Υπό ακραία αντίξοες συνθήκες η μεταφορά προσωπικού της ΕΛΑΣ".

Καταγγελία προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, απέστειλε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, για “ακραία αντίξοες συνθήκες” κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του Αστυνομικού προσωπικού που διατέθηκε ως μέτρα στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση (24/08) στο Ηράκλειο της Κρήτης, με το προσωπικό να μεταφέρεται σε αυτές τις θερμοκρασίες με κλούβες χωρίς κλιματισμό.

“Κύριε Γενικέ,
Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικού, με το οποίο καταγγέλθηκε η παραβίαση των διατάξεων που αφορούν τον χρόνο ανακοίνωσης της υπηρεσίας του προσωπικού της Δ.Α. Λασιθίου, σας γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοι-μέλη μας, που στελέχωσαν την Διμοιρία Υποστήριξης, ενισχύοντας την Δ.Α. Ηρακλείου στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, εργάσθηκαν σε συνθήκες που επιεικώς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απάνθρωπες.
Πρώτα απ’ όλα, το λεωφορείο της Διμοιρίας διαθέτει υαλοπίνακες που δεν ανοίγουν και το κλιματιστικό δεν είναι σε λειτουργία εδώ και καιρό. Αν και από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, έγινε σχετική αναφορά που περιελάμβανε και πρόταση-λύση για την επισκευή του, μέχρι και σήμερα δεν επισκευάσθηκε. Έτσι, με τον καύσωνα της χθεσινής ημέρας, όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 οC, οι συνάδελφοι μας, μεταφέρθηκαν κλεισμένοι για μιάμιση ώρα σε ένα «κινούμενο θερμοκήπιο», ερμητικά κλειστό.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να φθάσουν στον προορισμό τους ιδρωμένοι και ταλαιπωρημένοι. Επίσης, δεν υπάρχει καθόλου αποθηκευτικός χώρος στο λεωφορείο για ασπίδες-σάκους και οι συνάδελφοι πολλές φορές δεν έχουν χώρο ούτε να καθίσουν. Επιπλέον, η Διμοιρία Λασιθίου ήταν από τις πρώτες δυνάμεις που έφθασαν στο γήπεδο, στις 16:00 ώρα, με ώρα έναρξης του αγώνα την 19:15. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α.Τ. Σητείας και υφιστάμενες Υπηρεσίες (1/3 της Διμοιρίας), ξεκίνησαν από την Υπηρεσία τους σχεδόν επτά ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, διανύοντας 120 χιλιόμετρα για να φθάσουν στο Ηράκλειο, με τα μισά χιλιόμετρα σε κακό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Κύριε Γενικέ,
Ακόμη και όταν μεταφέρονται οικόσιτα ζώα, πρέπει ο ιδιοκτήτης τους, να φροντίζει για επαρκή χώρο και αερισμό στο μέσο μεταφοράς τους. Οι συνάδελφοι μας, δεν αξίζουν τίποτα; Πως τους ζητείται να εκτελέσουν μια υπηρεσία, όταν μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους, έχουν σχεδόν συμπληρώσει το 8ωρο τους; Πως τους ζητείται να έχουν εμφάνιση-παράσταση, σύμφωνη με τις διαταγές της Υπηρεσίας, όταν χωρίς υπαιτιότητα τους, αυτό δεν μπορεί να γίνει; Πως τους ζητείται να εργασθούν με ευσυνειδησία και φιλότιμο, όταν νιώθουν ότι η ίδια η Υπηρεσία δεν τους σέβεται; Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, αφενός για την επισκευή και τροποποίηση του Λεωφορείου της Διμοιρίας Λασιθίου, ώστε να πληροί τουλάχιστον ανθρώπινες συνθήκες μεταφοράς, αφετέρου να υπολογίζεται στις εκδοθείσες διαταγές ο χρόνος υπεραπασχόλησης του προσωπικού του Λασιθίου, σε όμοιες ενισχύσεις. Έως τότε, σας ζητάμε για τους ανωτέρω λόγους, να εξαιρεθεί η Διμοιρία του Λασιθίου από την ενίσχυση των Υπηρεσιών, άλλων Διευθύνσεων.”