Κάτοικοι Μάνδρας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας: «Δε θέλουμε δολοφόνους στα σπίτια μας»|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, όταν κάτοικοι από τη Μάνδρα σε υψηλούς τόνους εξέφραζαν τη διαφωνία τους στο να δημιουργηθεί στο χωριό τους καταυλισμός φιλοξενίας.

image

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε κάτοικος της Μάνδρας ο οποίος σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε οτι «ψεύδεται» και ότι γνώριζε εδώ και είκοσι ημέρες τις εξελίξεις αφού άτομα του δήμου «περιπολούσαν και κοιτούσαν πως θα μαζέψουν τα σκουπίδια στην περιοχή». «Δε θέλουμε δολοφόνους στα σπίτια μας» ήταν η φράση που ακούστηκε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο σώμα.

image

Ο κ.Καλογιάννης αντέτεινε τους ισχυρισμούς του κατοίκου, για να εισπράξει την απάντηση «δεν τους θέλουμε στο χωριό μας, αν είναι να πας να μείνεις εσύ μαζί τους».
Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου κ.Πράπας διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση αλλά οι φωνές και οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και άλλων κατοίκων της περιοχής.
Αρκετά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των κατοίκων ο δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε ακραίες φωνές που τείνουν σε χρυσαυγίτικες αντιλήψεις και συμπλήρωσε πως η Λάρισα τόσες ημέρες έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

image

Ζήτησε επίσης τη στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και πρόσθεσε με νόημα πως οι 400 που έρχονται απόψε (10/03) είναι Σύροι στο σύνολό τους εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά, και το 20% κάτω των δύο ετών.


*Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr