Διδυμότειχο: Επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, με 200νέους δόμικους Αστυφύλακες

Επαναλειτουργεί η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, η οποία ειχα αναστείλει τη λειτουργία και θα υποδεχθει 200νέους δόκιμους Αστυφύλακες, για το τρέχον σπουδαστικό έτος (2015-2016)

Την Κυριακή 18η Οκτωβρίου 2015 (από ώρες 08.00 έως 18.00) αναμένεται να παρουσιασθούν στο τμήμα δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, 200 νέοι δόκιμοι Αστυφύλακες, ως επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2013.
Οι πρωτοετείς δόκιμοι Αστυφύλακες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια το τακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 352/95 άρθρο 1 πρόκειται για Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών, με αποστολή την εκπαίδευση των δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και τη κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.
Τους νεοκαταταχθέντες θα υποδεχθεί ο διοικητής του τμήματος δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κώστας Βλάχος, με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.
thrakinea.gr