ΕΛ.ΑΣ: “Φόρμα αξιολόγησης παρεχόμενων Υπηρεσιών” για τους Αστυνομικούς, θα υποβάλλουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βιας

Οδηγίες και νεες Διαταγές αποστέλλονται καθημερινά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες αναφορικά με τους χειρισμούς του ένστολου προσωπικού σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Μια νέα διαταγή και ένα ερωτηματολόγιο με αποδέκτες το ένστολο προσωπικό απεστάλει στις Αστυνομικές Υπηρεσίες σε μια προσπάθεια της ηγεσίας της ΕΛΑΣ να αποκαταστήσει το διαταραγμένο αίσθημα πίστης και ασφαλείας του πολίτη μετά τους χειρισμούς στην υπόθεση της Κυριακής Γρίβα από το ένστολο προσωπικό του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με τη νέα διαταγή το ένστολο προσωπικό όταν λαμβάνει γνώση για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, υποχρεώνεται ανεξάρτητα με την επιθυμία (ή μη) του θύματος να προβεί σε καταγγελια, σε μεταφορά του στο Αστυνομικό Τμήμα με ενημέρωση του αρμόδιου γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας.

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση του NantiaReport.gr, γίνεται μνεια για εξασφάλιση “αξιοπρεπους” χωρου βραχυχρόνιας παραμονής τους, με μέριμνα των αστυνομικών να υπάρχει καθαριότητα και να εξασφαλίζεται γεύμα και νερό, σε χώρο με κλιματιστικό και ό, τι ζητηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά του θύματος στο χώρο ασφαλούς διαμονής τους.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη διαταγή, «Προς τούτο, εκτός των υφιστάμενων προσφερόμενων εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με αξιοποίηση συνεργασιών των κατα τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  την Εκκλησία ή/ και άλλες Δομές.

Στο πλαίσιο αυτό,  παρακαλούμε όπως στους χώρους βραχυχρόνιας διαμονής καταβάλλεται μέριμνα για την αξιοπρεπή κατάσταση λειτουργίας  αυτών εξασφαλίζοντας παράλληλα για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, για τη φιλοξενία,  καθαριότητα του χώρου,  διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής του θύματος σε περίπτωση πιτ καταστεί αναγκαία. »

Ενώ τα θύματα, σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, πλέον θα λαμβάνουν υποχρεωτικά ερωτηματολόγιο σε αξιολόγηση του ένστολου προσωπικου σε ανταπόκριση των περιστατικών Ενδοοικογενειακής βίας τα οποία κατήγγειλαν στα Αστυνομικα Τμήματα. Τα ερωτηματολόγια θα αποστέλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προς ενημέρωση των ανωτέρων της Υπηρεσίας.