Ζωόφιλοι απέστειλαν επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για ανάκληση διαταγής υπηρεσιακής μετακίνησης ζωόφιλου Ανθυπαστυνόμου

Αντιδράσεις από Ζωοφιλικές Ομοσπονδίες, Σωματεία και εθελοντές με ζωοφιλικά ένστικτα έχει προκαλέσει υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, για μετάθεση Ανθυπαστυνόμου της Δυτικής Αττικής στην ΓΑΔΑ

Με επιστολή της η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με τίτλο «Ανάκληση της Μετάθεσης τώρα», προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζει, «απαράδεκτη και άστοχη η μετάθεση του Ανθυπαστυνόμου Γιάννη Ριζόπουλου, ενός ακούραστου εργάτη κατά της κακοποίησης των ζώων και υπερ της ευζωίας τους»  ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι «από αυτό εδώ το βήμα σας ζητάμε να κάνετε πράξη τα όσα διακηρύσσετε για τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων. Αλλιώς είναι λόγια πτερόεντα».

Μάλιστα προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίασή του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, και αποφάσισαν, «Να απευθύνει κάλεσμα στους εκατοντάδες πολίτες της Αττικής και στις φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς της χώρας να διαμαρτυρηθούν εντονότατα και με όποιο τρόπο μπορούν προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το γεγονός ,ότι στερούν από την φιλοζωική κοινότητα της χώρας τις ακούραστες ,αποτελεσματικές και σύννομες υπηρεσίες του αστυνομικού αυτού στα περιστατικά κακοποίησης ζώων . Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας μαζί με άλλους φορείς στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Καραμαλάκη και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης μετάθεσης του» .

Όπως επισημαίνεται, «ο Ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  Δυτικής Αττικής, είχε λάβει βράβευση από Ζωοφιλικά Σωματεία για την προσφορά του στην προστασία των ζώων, αλλά τιμωρείται από την ΕΛ.ΑΣ με μετάθεση στερώντας από το φιλοζωικό κίνημα την πολύτιμη , ακούραστη και πρότυπη βοήθειά του στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων». Ενώ και το Σωματείο Αδέσποτες Φωνές – Stray Voices Μοσχάτου Ταύρου, αναφέρει ότι, «ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό του Ανθυπαστυνόμου της ομάδα ΔΙΑΣ  Ιωάννη Ριζόπουλου, ενός αστυνομικού μάχιμου με ήθος και αξιοπρέπεια, ενός βραβευμένου Αστυνομικού από την φιλοζωική κοινότητα, για το πολύτιμο έργο και την τεράστια δράση του υπερ της προστασίας των ζώων. Οι Αδέσποτες Φωνές στηρίζουν τον Άνθρωπο, Αστυνομικό και ιδρυτικό μας μέλος».

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr σημειώνουν ότι η υπηρεσιακή διαταγή μετακίνησης του Ανθυπαστυνόμου της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής στην ΓΑΔΑ, γίνεται προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών όπως άλλωστε προβλέπεται για όλο το ένστολο προσωπικό. Ενώ γίνεται μνεία σε αναφορά προς τη Διοίκηση της Υπηρεσίας, που αποδίδει ενασχόλησή του, με αλλότρια προς τα προβλεπόμενα αστυνομικά του καθήκοντά με αδέσποτα και Ζωοφιλικές, εν ώρα υπηρεσίας.