“Η ζωή το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαιϊκό μας σύστημα- Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό”

Η αποτυχημένη απόπειρα ληστείας σε βάρος του κοσμηματοπωλη και ο θάνατος του δράστη εχει προκαλέσει συζητήσεις. Σε  δημόσια παράθεσή του, Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ*, εκφράζεται υπέρ του “δικαιώματος” του δράστη στη ληστεία και κατακρίνει την ενέργεια του ιδιοκτήτη στην άμυνα.

Με αφορμή το θάνατο του 33άχρονου δράστη της απόπειρας ληστείας σε βάρος του κοσμηματοπώλη στο Κέντρο της Αθήνας (21/09) δημοσιοποιήθηκε από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ, η ταυτότητα του. Πρόκειται για τον Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλο, τοξικομανή, οροθετικό, queer ακτιβιστή με ενεργή δράση της LGBTQ. Ως “Zackie Oh” ήταν δημοφιλής μεταξύ των εκπροσώπων της drag σκηνής της Αθήνας.

Απο την ΕΛ.ΑΣ για τα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα όπως έχουν αποτυπωθεί κατά την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο δημόσια τοποθετείται με σχόλιο του, ως “ατυπος Εκπρόσωπος Τύπου” με δικαιοδοσία που δεν του εχει ανατεθεί από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, ο γνωστός Υπαστύνομος -τρίτος στην ιεραρχία- του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και ακτιβιστής της Οργάνωσης “Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου”, Μιχάλης Λώλης.

Παραθέτοντας την αιρετική του άποψη για το περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας (21/09), και ενδεχομένως σε μια προσπάθεια εκ θέσεως και θεσμού να “προκαταλάβει” τη Δικαιοσύνη (“..αν λειτουργεί βέβαια..” όπως επισημαίνει στο σχόλιό του), ενόψει της παραπομπής στον Εισαγγελέα για τον 70άχρονο κοσμηματοπώλη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας.

Ολοκληρωμένη παράθεση σχολίου του Υ/Α της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Λώλη:

«Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι έγκλημα. Όσο το αντιμετωπίζουμε έτσι, οδηγούμε τους χρήστες σε αυτό. Η αυτοδικία σε μια απόπειρα ληστείας, οδήγησε έναν νέο Άνθρωπο στο θάνατο. Θύματα και μάρτυρες διαπράττουν μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία, χωρίς καμία δικαιολογία.

Η ζωή είναι το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαιικό μας σύστημα. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό. Καλέ μου, γλυκέ μου Ζακ, φίλε μας αγαπημένε, έφτιαξες το κόσμο σου εδώ και ζούσες ελεύθερος.

Σου στέρησαν τη ζωή αυτή. Και εσένα από εμάς. Και οι δυο μας δε πιστεύουμε στον άλλον κόσμο, θα ζεις έτσι εδώ στη καρδιά μας. Έφυγες, να μείνουμε εμείς να φτιάξουμε το κόσμο ελεύθερο, όπως τον ήθελες. Δε θα τα καταφέρουμε όμως. Λυπάμαι… Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα έχουμε πει», σχολιάζει ο Υ/Α της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Λώλης.