“..αν είχαμε βρεθεί εμείς στη θέση τους.. Δεν ξέρουμε πώς θα είχαμε αντιδράσει”..

Σχόλια.. αντιπαραθέσεις.. “εξαγνισμός”.. “βολικές οπτικές “.. “επιλεκτικές ευαισθησίες”.. καιπολλά πολλά άλλα, στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα..

..αφορμή το θάνατο του 33άχρονου τοξικομανούς, οροθετικού ομοφυλόφιλου, και ακτιβιστή ΛΟΑΤΚΙ

..ακολούθως η παραπομπή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου σε βάρος του οποίου κινήθηκε ο δράστης απόπειρας ληστείας μεσα στην επιχείρηση που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας και του πολίτη τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί- μέχρι στιγμής-..
Παύση.

.. Βητας Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ – ήταν λίγο μετά την 6η Δεκεμβρη του 2008, όταν η Αθήνα καιγόταν με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- είχαμε βρεθεί σε κοινή παρέα.. σχόλια συζητήσεις, αντίθετες απόψεις, συζήτηση απο στην κρίση του καθενός μας ξεχωριστά.. άκουσε όλες τις παραθέσει των απόψεων όσων συμμετείχαμε σε εκείνη την παρέα χωρίς να εχει πει λέξη…
…στο τέλος, σχολιαζει, “εκ του ασφαλούς όλοι μας έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση και ένα σχόλιο.. Μετά το περιστατικό.. σε δεύτερο χρόνο… απο την ασφάλεια της ηρεμίας μας και τον καναπέ μάς, κρίνουμε το γεγονός…. εκείνοι (αναφέρεται στους άμεσα εμπλεκόμενους) είχαν δευτερόλεπτα αντίδρασης και συμπεριφοράς και σε συναισθηματική έξαρση λόγω της έντασης, όπως συμβαίνει πάντα όταν ο καθένα από εμάς βρίσκεται σε ενεργό ρόλο σε μια κατάσταση .. αν είχαμε βρεθεί εμείς στη θέση τους…Δεν ξέρουμε πώς θα είχαμε αντιδράσει… ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη και το χρονο να αποδείξει τα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα “!
Όλοι μας σιωπήσαμε..
Από τότε πολλές φορές έχω σκεφτεί την τοποθέτηση του Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ…
Και τώρα επίκαιρο παρά ποτέ το σχόλιο του.. σας το μεταφέρω…. Ίσως μας βοηθήσει όλους να “δουμε” τα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα… υπό το πρίσμα της λογικής..

* άποψη Νάντια Αλεξίου