Ζωγράφου: Απέρριψαν μολώτοφ σε εν κινήσει περιπολικό με πλήρωμα

Με αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές μολώτοφ επιτέθηκαν άγνωστοι σε διερχόμενο περιπολικό με πλήρωμα της Άμεσης Δράσης

Το περιπολικό ήταν διερχόμενο από την οδό Ούλωφ Πάλμε στου Ζωγράφου όταν δέχθηκε την επίθεση με μολώτοφ (01/03-01.30) Το διχρωμο όχημα εκτελούσε νυχτερινή βάρδια και ήταν σε περιπολία, όταν από τον χώρο της Πολυτεχνειούπολης δέχθηκε δυο βόμβες μολώτοφ.

Το ένστολο πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκε άμεσα και εγκατέλειψε το υπηρεσιακό όχημα. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες, και οι Αστυνομικοί έγκαιρα προχώρησαν σε κατάσβεση της φωτιάς. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων ωστόσο παρά τις ενισχύσεις και αναζητήσεις στην περιοχή οι δράστες της  επίθεσης, διέφυγαν χωρίς να ακολουθήσουν συλλήψεις. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.
Σε έρευνα στο εσωτερικό της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου που ακολούθησε της επίθεσης κατά του πληρώματος περιπολικού, από την ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν δέκα βόμβες μολώτοφ, έτοιμες προς χρήση, επιμελώς κρυμμένες σε θάμνους. Τα ευρήματα ως πειστήρια κατασχέθηκαν ενω έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση DNA και αποτυπωμάτων.
Αν και έχουν ενταθεί τα μέτρα της ΕΛΑΣ επ αφορμή των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών στόχων, στο όνομα του κατάδικου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, σε λιγότερο από 12 ώρες μετά την επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής όταν ταραξίες με κουκούλες επιτέθηκαν με μολώτοφ με το ένστολο προσωπικό να εκτίθεται σε προφανή κίνδυνο ζωής.