Ζωγράφου: Εκμεταλλεύονται το Πανεπιστημιακό “άβατο” και επιδίδονται σε άσκοπες μαζικές μετακινήσεις- Συστάσεις ΕΛ.ΑΣ σε πολίτες

Σωματική άσκηση και η βόλτα του κατοικίδιου, ως πρόσχημα για μαζικές μετακινήσεις στο άλσος της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

Με τον κωδικό “6” από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου περιορισμού στις μετακινήσεις, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προέβλεψε την “κατ εξαίρεση” μετακίνηση για έκτακτες περιπτώσεις. Ωστόσο αρκετοί βρέθηκαν σε κατάχρηση της δυνατότητας που παρέχεται, με ακραίες περιπτώσεις, στις οποίες και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά για μαζικές καταγγελίες ύστερα από επικοινωνίες των Δημοτικών και Πρυτανικών Αρχών για συνωστισμό πολιτών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και στο γήπεδο που βρίσκεται στο εσωτερικό άλσος του Ιδρύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις πολιτών διαπιστώθηκε μια αυθαίρετη  μία ιδιότυπη εκμετάλλευση του … “άβατου” στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και εντός της Πανεπιστημιούπολης, καθημερινά εντοπίζονται άσκοπες και μαζικές μετακινήσεις πολιτών με αφορμή την σωματική άσκηση και τη.. βόλτα κατοικίδιου.

Με δεδομένο τις μαζικές καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, σε αστυνομική επιχείρηση (29/03) εσωτερικά της Πανεπιστημιούπολης, με τους Αστυνομικούς να προβαίνουν σε συστάσεις προς πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Ωστόσο οι εγκαλούμενοι πολίτες υποστήριξαν ότι ο χώρος είναι εκτενής και ανοιχτός για το σύνολο όσων καθημερινά βρίσκονται στο χώρο, ενώ τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.