Ζήτησε συνδρομή σε “παροχή βοήθειας” για τον ηλικιωμένο πατέρα της και ανταποκρίθηκε πλήρωμα της Άμεσης Δράσης

Η κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για συνδρομή παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένο, προκάλεσαν την ανταπόκριση των πληρωμάτων κατά τη διάρκεια της βάρδιας τούς, με την καλούσα να αναγνωρίζει την προσφορά τους με ευχαριστήρια αναφορά

Είδε τον υπέργηρο και σωματωδη πατέρα της ο οποίος αντιμετωπίζει θέματα υγείας, το πρωί της περασμένης Τρίτης (08/03) πεσμένο στο πάτωμα χωρίς δυνατότητα να σηκωθεί, λόγω της μεγάλης σωματικής του διάπλασης, ενώ ούτε η κόρη του ήταν σε θέση να τον βοηθήσει. Με κλήση της στην Άμεση Δράση, αναστατωμένη ζήτησε συνδρομή σε βοήθεια.

Η αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης που ανταποκρίθηκε στην κλήση της γυναίκας, την καθησύχασε και ενημέρωσε πλήρωμα της ΔΙΑΣ για «παροχή βοήθειας» σε πολιτη.

Σε χρονο ανταπόκρισης έξι λεπτά, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρισκόταν στο διαμέρισμα και συνάντησαν την καλούσα. Δύο Αστυνομικοι ανέβηκαν μαζί της στο διαμέρισμα και βοήθησαν τον ηλικιωμένο πατέρα της να σταθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο. Αφού διαβεβαιώθηκαν για την ασφάλεια του ηλικιωμένου, επέστρεψαν στη βάρδιά τους. Την ίδια ημέρα η κόρη του ηλικιωμένου, επικοινώνησε εκ νέου με την Άμεση Δράση για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά ήταν το πρόβλημα ενός συμπολίτη μας. Στην καθημερινότητα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και ειδικά στους ηλικιωμένους, που στα μάτια τους βλέπουμε τους γονείς μας», αναφέρει σχόλιο που παρατίθεται στην ανάρτηση.