“Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να μας εξοπλίσει με υλικοτεχνική υποδομή σε αυτή την ασύμμετρη απειλή στο πεδίο της μάχης”

Στην πρώτη γραμμή, στα ακροσύνορα της Ελλάδας στον Έβρο, μαρτυρία Αστυνομικού*

«Από την πρώτη στιγμή που τα σύνορα της χωράς μας κινδύνεψαν όλοι οι Αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή για αυτό που ορκίστηκαν. Ακόμα και αυτοί που πριν λίγες μέρες βρέθηκαν στα νησιά, όντας τραυματισμένοι ζητούσαν επιτακτικά από την υπηρεσία να τους χρησιμοποιήσει.
Με το που έφτασαν οι δυνάμεις, αντικρίσαμε ένα πλήθος -άτομα νεαρής ηλικίας- με ελάχιστες οικογένειες ανάμεσα τους. Ένα όχλος που ξεκινούσε επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων με πέτρες και αντικείμενα, εμείς απωθούσαμε με τη χρήση δακρυγόνων. Μετά τις δύο πρώτες μέρες διαπιστώσαμε ότι είχαν την στήριξη των απέναντι. Πως να εξηγήσουμε ότι ξαφνικά αρχίσαμε να δεχόμαστε σφοδρές επιθέσεις με δακρυγόνων από την απέναντι πλευρά, ενώ ταυτόχρονα σε αυτούς που υποτίθεται ήθελαν «ειρηνικά» να περάσουν τα σύνορα κατασχέθηκαν αντικείμενα με τα οποία επιχειρούσαν να τρυπήσουν τον φράχτη για να περάσουν.
Η προκλητικότητα της Τουρκίας στο μέγιστο βαθμό με τις αστυνομικές και στρατιωτικές τους δυνάμεις να βάλλουν εναντίον των δυνάμεων μας . Βίαιες σφοδρές επιθέσεις, με εσωτερική υποκίνηση, σε μια επιχείρηση πρόκλησης σε βάρος των Ελληνικών δυνάμεων.
Έχοντας πλέον ήδη 10 ημέρες παρουσίας στα σύνορα, οι δυνάμεις συνεχίζουν να παραμένουν στον Έβρο και θα συνεχίσουν για όσο χρειαστεί. Δεν μας πτοεί κανένας και τίποτα. Αντιθέτως οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών του Έβρου μας γεμίζουν δύναμη με την απίστευτη φιλοξενία τους και την στήριξη τους. Το μόνο που ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι να μας εξοπλίσει άμεσα με υλικοτεχνική υποδομή σε αυτή την ασύμμετρη απειλή, γιατί δεν μιλάμε πλέον σε θεωρητικό επίπεδο αλλά μέσα από το πεδίο της μάχης» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.