Ζεφύρι: Με παραπλανητικό τηλεφώνημα έστησαν ενέδρα και Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε περιπολικό της Α.Δ

Χωρίς στοιχεία επικοινώνησαν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημέρωσαν για φλεγόμενους κάδους πλησίον του καταυλισμού Ρομά στο Ζεφύρι, και τα δύο περιπολικά που μετέβησαν με σήμα Κέντρου δέχθηκαν επίθεση χωρίς να διαπιστώνουν τα καταγγελλόμενα

Ενέδρα σε πληρώματα της Άμεσης Δράσης, έστησαν νεαροί Ρομά, όπως αποδείχθηκε καθώς η αρχική καταγγελία στο Κέντρο τους δεν επιβεβαιώθηκε με τα υπηρεσιακά οχήματα με την άφιξή τους, να δέχονται επίθεση με πέτρες και ξύλα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (27/10-23.45) και μετά την ανακοίνωση της απόφασης Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Πειραιά να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς Περιοριστικούς Όρους οι επτά της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής και οι δύο ανήλικοι Ρομά χωρίς να τους επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα, το τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφωνική καταγγελία, για  φλεγόμενους κάδους πλησίον του καταυλισμού Ρομά στο Ζεφύρι. Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά με πληρώματα και δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από νεαρούς Ρομά. Άμεσα ενημέρωσαν το Κέντρο τους, με εντολή να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ όπως διαβίβασαν, δεν διαπιστώθηκε η αρχική καταγγελία, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι ήταν ένα παραπλανητικό τηλεφώνημα για να εγκλωβίσουν το περιπολικό και να επιτεθούν στο ένστολο προσωπικό.

Από τις αρχές της εβδομάδας έχει εκδοθεί σχετική διαταγή προς όλα τα πληρώματα, που επιχειρούν σε τομείς στους οποίους εδρεύουν καταυλισμοί Ρομά για αυξημένη προσοχή και περιπολίες επιτήρησης σε αποτροπή επεισοδίων.