Δυτική Αττική: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στους καταυλισμούς- Συνεχιζόμενα επεισόδια προκαλούν οι Ρομά

Σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση από τα επεισόδια που προκαλούν οργανωμένα οι Ρομά

Χωρίς έλεγχο και με ακραίας βίας συμπεριφορές οργανωμένο Ρομά με κατ επίφαση διαμαρτυρία για τον τραυματισμό σε καταδίωξη του παραβατικού ομόφυλού τους στη Δυτική Θεσσαλονίκη, για τρίτη ημέρα βρίσκονται σε “κρεσέντο” βίας.

Η ΕΛΑΣ επιχειρεί να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στις περιοχές στις οποίες οι Ρομά επιβάλλονται με βία. Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση, από το πρωί της Πέμπτης (8/12-10.00) στο Ζεφύρι, το Μενίδι, και τα Άνω Λιόσια, με συμμετοχή αστυνομικών από διαφορετικές Υπηρεσίες σε συνδρομή της ΥΑΔΑ- ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ- και πληρωμάτων του Πυροσβεστικού Σώματος. Η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο της πόλη έχει διακοπεί από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, στη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την οδό Κρυστάλλη.

Ρομά από καταυλισμούς της επικράτειας που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς προβλήματα και έχουν απασχολήσει με παραβατικές συμπεριφορές, έχουν επιδοθεί σε επεισόδια βίας και εμπρησμούς.

Μεταξύ άλλων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΛΑΣ, είναι η διακίνηση πληροφορίας για πρόθεση των Ρομα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (09/12), ημέρα κατά την οποία θα απολογηθεί ο 32χρονος Ειδικός Φρουρός. Είχε προηγηθεί η δήλωση του παππού του 16χρονου Ρομά για υποκίνηση σε πράξεις βίας με κυνηγετικά όπλα και του ξαδέρφου του «θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» αναφορικά με την απόφαση ποινικής μεταχείρισης του Ειδικού Φρουρού.