Ζάκυνθος: Προφυλάκιση “άκουσε” και η “τσιλιαδόρος” στη δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή η 27χρονη χαρακτηρισμένη ως “τσιλιαδόρος” άκουσε απόφαση προσωρινής κράτησης μετά την απολογία της κατά την εμφάνισή της στο ΤΑ Ζακύνθου

Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία παρακολουθούσε τον επιχειρηματία και τη σύζυγό του και έδινε το στίγμα τους στους εκτελεστές, κρίθηκε προφυλακιστέα, αργά το βράδυ της Τρίτης (15/06).

Η 27χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Όπως ανέφερε στην απολογία της στους αστυνομικούς στη Ζάκυνθο όταν παραδόθηκε, κρυβόταν στην Αθήνα και περίμενε για να εμφανιστεί. Σε όσα φέρεται να υποστηρίζει, προσπάθησε να πείσει ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία και απέδωσε σε τυχαία τη διέλευση της με το smart της από τα σημεία που είχαν κίνηση η Χριστίνα Κλουτσινιώτη και ο Διονύσης Κορφιάτης.

Ωστόσο από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αποδίδεται στην 27χρονη συγκεκριμένος ρόλος, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά «… Κατά το χρονικό διάστημα από τις 10.48 h έως 13.54 h, 9 Ιουνίου 2020 από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Ζακύνθου έχει καταγραφεί επίσης ένα αυτοκίνητο μάρκας smart μαύρου χρώματος, το οποίο φέρει φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα σε αμφότερες τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το άλλο αυτοκίνητο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά –μοντέλο, χρώμα, τύπο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά- με το αυτοκίνητο μάρκας smart χρώματος μαύρου ιδιοκτησίας της Χ.Π κατηγορουμένης, η οποία είναι σύντροφος του κατηγορουμένου Σ.Π».

Σε άλλο σημείο σημειώνεται για τις κινήσεις της γυναίκας «τσιλιαδόρου», «… Από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην κεντρική οδό Λαγανά έχει καταγραφεί η εν λόγω μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες – δράστες να κινούνται με κατεύθυνση προς την εθνική οδό Ζακύνθου κεριού.

Σε ελάχιστο χρόνο και συγκεκριμένα μετά από 28 δευτερόλεπτα, η ίδια μοτοσικλέτα κινείται στην ίδια οδό με αντίθετη κατεύθυνση προς την περιοχή Άγιος Σώστης, τόπος εγκλήματος, έχοντας προφανώς πραγματοποιήσει αναστροφή. Να σημειωθεί ότι αμέσως πριν αλλάξει κατεύθυνση η μοτοσικλέτα διασταυρώθηκε με το αυτοκίνητο μάρκας smart μαύρο χρώματος με φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα πινακίδων κυκλοφορίας το οποίο αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ακολούθως τόσο η μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες όσο και το αυτοκίνητο μάρκας smart έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων να κινούνται στην κεντρική οδό Λαγανά με κατεύθυνση προς την περιοχή Άγιος Σώστης.

Στις 14.46, έχει καταγραφεί η ίδια μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες να κινούνται με κατεύθυνση από Λαγανά προς Καλαμάκι. Επιπρόσθετα στις ίδιες κάμερες έχει καταγραφεί στις 14.52 το ίδιο ως άνω αυτοκινήτου μάρκας smart με φιμέ τζάμια κέφι με κάλυμμα πινακίδων κυκλοφορίας, το οποίο κινείται με κατεύθυνση από Λαγανά προς Καλαμάκι και στρίβει αριστερά στην οδό που οδηγεί στην περιοχή όπου βρίσκεται η πατρική οικία του Σ.Π. Στο εν λόγω όχημα διακρίνεται ότι επιβαίνει ως οδηγός μία γυναίκα».